Μειωμένα κατά 16% τα τροχαία τον Σεπτέμβριο

0
259
troxaio mixanaki

troxaio mixanaki

Λίγες μέρες μετά τα δύο τραγικά δυστυχήματα που συνέβησαν την Κυριακή 5/10 στην εθνική οδό Τρίπολης – Σπάρτης στοιχίζοντας τη ζωή σε τέσσερις συνανθρώπους μας, η τροχαία δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, στην εδαφική αρμοδιότητα των νομών Λακωνίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας και Μεσσηνίας. Τραγική ειρωνεία είναι ότι σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο τα τροχαία ατυχήματα είναι μειωμένα κατά 16%.

Αναλυτικότερα, σημειώθηκαν 53 ατυχήματα με παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες), έναντι 63 τον Σεπτέμβιο 2013. Από τους συνολικά 76 παθόντες (92 το 2013), ο ένας ήταν νεκρός, οι 14 σοβαρά τρυαματίες, ενώ υπήρξαν και 61 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων ήταν η παραβίαση προτεραιότητας, η υπερβολική ταχύτητα, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, οι παραβιάσεις σήμανσης, το αντικανονικό προσπέρασμα, η παραβίαση σηματοδότη, η μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών, η απόσπαση της προσοχής του οδηγού, η οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος και η ολισθηρότητα οδοστρώματος.

Εξάλλου, στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον Σεπτέμβριο συγκροτήθηκαν 483 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 17.872 αλκοτέστ και διαπιστώθηκαν 207 παραβάσεις. Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν εκτός των άλλων και 2.275 επικίνδυνες παραβάσεις.

Η ελληνική αστυνομία, θέλοντας να συμβάλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.