Μετά το Σπάρταθλον… Σπαρτακιάδα

Η Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών σε συνεργασία με το Δήμο Σπάρτης και τον Αθλητικό του Οργανισμό διοργανώνουν στις 8 Οκτωβρίου την 28η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα, στη διαδρομή Αθήνα – Σπάρτη (257 χλμ). Η εκκίνηση θα δοθεί στις 7.30′ το πρωί στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό στάδιο. Σημείο τερματισμού είναι το άγαλμα του Λεωνίδα στο στάδιο της Σπάρτης.

Οι ραγδαία αυξανόμενες συμμετοχές των τελευταίων ετών και οι απαιτήσεις της διαδρομής των 257 χιλιομέτρων, που περνά από την Κόρινθο στην ΠΕΟ Κορίνθου – Άργους, η ανάβαση του Αχλαδόκαμπου και τέλος η διαδρομή Τρίπολη – Σπάρτη επιβάλλουν, πέρα από την κατάλληλη προετοιμασία των αθλητών, και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τους ποδηλάτες, τα οποία παρέχονται με τη βοήθεια της ελληνικής αστυνομίας, ιατρών, ασθενοφόρων, τοπικών φορέων και πολλών άλλων εθελοντών.

Η εκδήλωση κορυφώνεται το βράδυ της ίδιας ημέρας στην κεντρική πλατεία Σπάρτης, με τις βραβεύσεις αθλητών, χορηγών και όλων των παραγόντων που συντελούν στην ποδηλατική γιορτή.

Επίσης, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί και ο αγώνας αντοχής «Ξηροκάμπι 2016». Οι ποδηλάτες θα ξεκινήσουν στις 10.15′ το πρωί από τα γυμνάσια της Σπάρτης, με σημείο τερματισμού την κεντρική πλατεία Ξηροκαμπίου.