Με την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου συναντήθηκε ο Σταύρος Αραχωβίτης

Χθες Δευτέρα, ο βουλευτής Σταύρος Αραχωβίτης και στελέχη της νομαρχιακής επιτροπής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησαν συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, κατά την οποία συζητήθηκαν κάποια από τα βασικά θέματα που απασχολούν τον νομό μας.

Ειδική αναφορά έγινε στο νέο και το παλιό αρχαιολογικό μουσείο Σπάρτης, το αρχαίο θέατρο Σπάρτης, την «Οικία Ευρώπης», τον βυζαντινό ναό Αγίου Γεωργίου Λογκανίκου, τα πυρόπληκτα μνημεία από τις πυρκαγιές του 2007, τις σωστικές ανασκαφές σε Σπάρτη, Γύθειο και Νεάπολη, καθώς και στα ζητήματα που αφορούν στους εκτάκτους εργαζομένους στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας (ΕΦΑΛΑΚ). Για τα παραπάνω ζητήματα υπάρχουν συγκεκριμένες και κοστολογημένες δράσεις στο «Πρόγραμμα Δράσης 2017-2018» της ΕΦΑΛΑΚ.

Η υπουργός δεσμεύτηκε για άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων και τη λήψη των απαραίτητων πρωτοβουλιών, τόσο στο ζήτημα της σύνταξης μουσειολογικής προμελέτης στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ανέγερσης του νέου μουσείου, όσο και στα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν. Ήδη σήμερα -μετά από επικοινωνία του κ. Αραχωβίτη με τον κ. Αλ. Χαρίτση- το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης εγκρίνει κονδύλι ύψους 7.000 ευρώ για τη σύνταξη γεωτεχνικής μελέτης (η οποία θα συμπληρώνει τη μελέτη αποκατάστασης του μνημείου) για τον βυζαντινό ναό του Αγίου Γεωργίου Λογκανίκου.

Γενικά το αποτέλεσμα της συνάντησης αποτιμάται από τη ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ ως θετικό, και ύστερα από τις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟ θα υπάρξουν όλες οι απαραίτητες επαφές με τους τοπικούς φορείς.