Νέα διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του προγράμματος επισιτιστικής συνδρομής

Η Κοινωνική Σύμπραξη Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, με επικεφαλής εταίρο (δικαιούχο) την Περιφέρεια Πελοποννήσου/Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), την 1η Ιουνίου, ημέρα Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη Λακωνία ταυτόχρονη διανομή ευπαθών και μη ευπαθών τροφίμων σε όλους τους δήμους.

Την εβδομάδα αυτή, η ΠΕ Λακωνίας παρέλαβε είδη παντοπωλείου, τα οποία και διένειμε ήδη στους δήμους, προκειμένου να οργανωθεί η διανομή της 1ης Ιουνίου. Τη Δευτέρα 30 Μαΐου θα παραληφθούν επίσης από την ΠΕ Λακωνίας στην κεντρική της αποθήκη είδη οπωροπωλείου (μήλα, πορτοκάλια και λάχανο) συνολικής ποσότητας 20 τόνων, τα οποία θα διανεμηθούν στις 30 και 31 Μαΐου σε όλους τους δήμους.

Την 1η Ιουνίου θα γίνει κεντρική παραλαβή νωπού κοτόπουλου, το οποίο θα διανεμηθεί και αυτό εγκαίρως στους δήμους την ίδια ημέρα, ώστε να πραγματοποιηθεί διανομή όλων των προαναφερθέντων τροφίμων στους δικαιούχους του προγράμματος.
Τα είδη που θα παραλάβουν, επομένως, οι δικαιούχοι σε αυτή τη διανομή, συγκεντρωτικά, είναι: είδη παντοπωλείου (μακαρόνια, πελτές, ζάχαρη, γάλα εβαπορέ για ενήλικες), βρεφικές τροφές (κρέμες ρυζάλευρο και κρέμες δημητριακών, γάλα εβαπορέ), είδη οπωροπωλείου (μήλα, πορτοκάλια και λάχανο) και νωπό κοτόπουλο.

Οι οικογένειες που έχουν ενταχθεί στο εν λόγω πρόγραμμα θα ενημερωθούν με ανακοινώσεις, sms και δελτία τύπου από το δήμο στον οποίο κατοικούν. Οι ωφελούμενες οικογένειες ανέρχονται στις 1.407, ενώ τα ωφελούμενα μέλη συνολικά στις 3.101.

Λόγω των μεγάλων ποσοτήτων και πολλών διαφορετικών ειδών που θα μοιρασθούν, παρακαλούνται οι ωφελούμενοι να προσέλθουν κατά τη διανομή αυτή. Σε περίπτωση που μείνουν αδιάθετες ποσότητες ευπαθών τροφίμων, αυτά θα διατεθούν σε κοινωνικές δομές μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της Λακωνίας.

Υπεύθυνη υλοποίησης έργου Κατσαούνη Βασιλική (τηλ. 27313 63319)
Υπεύθυνη συντονισμού Φλεβαράκη Παναγιώτα (τηλ. 27313 63234)

Πληροφορίες θα παρέχονται στα παρακάτω αρμόδια γραφεία των δήμων:

Δ. Ανατολικής Μάνης Πλειώτας Χρήστος 27333 60344
Δ. Σπάρτης Μαχαίρα Παναγιώτα 27310 81866 (εσωτ. 122,123)
Δ. Μονεμβασίας Τζάκα Ελένη 27323 60570
Δ. Ευρώτα Μαυροματίδη Μαρία 27353 60026
Δ. Ελαφονήσου Αλεβίζου Σταυρούλα 27340 23338