Νέες διαλέξεις του Απόστολου Πιερρή στη Σπάρτη

“Η αποτυχία του ανανεωτικού κινήματος στην Σπάρτη και το νόημά της για τον διαχρονικό Ελληνισμό: Μάθημα ες αεί” είναι ο τίτλος ομιλίας που θα δώσει την Παρασκευή 24 Μαΐου ο Απόστολος Πιερρής. Τόπος συνάντησης η αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης (Γκορτσολόγου 97) και ώρα έναρξης 8.30′ μμ. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Μία ημέρα αργότερα (25/5) στις 8.00′ μμ και στον ίδιο χώρο ο διευθυντής του Ινστιτούτου Φιλοσοφικών Ερευνών θα αναλύσει το θέμα “Ο Εξαπολλωνισμός της Ορθίας Αρτέμιδος, η Διαμαστίγωση και το Παρθένιο του Αλκμάνα”.

Επίσης την Κυριακή 26 Μαΐου στις 12.00′ το μεσημέρι πρόκειται να πραγματοποιήσει επίσκεψη και ομιλία στο αρχαιολογικό μουσείο Σπάρτης, όπου θα επικεντρωθεί στα εκθέματα από το Αμυκλαίο και το ιερό της Αρτέμιδος Ορθίας.

Επιπλέον, με αφορμή την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, θα δώσει επετειακή διάλεξη τη Δευτέρα 27 Μαΐου (8.00′ μμ) και πάλι στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου. Τίτλος της “Το Βυζάντιο, το Δεσποτάτο και η «Γυφτοπούλα» του Παπαδιαμάντη (1204 – 1453 μ.Χ.)”.