Οι εκκλησιαστικές εκδηλώσεις για την εορτή του Οσίου Νίκωνος

0
203
eorti osiou Nikonos (1)

eorti osiou Nikonos (1)

Την Κυριακή 23 Νοεμβρίου ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο της Σπάρτης, Όσιο Νίκωνα τον Μετανοείτε. Στις 5.00΄ το απόγευμα, στον φερώνυμο ιερό ναό, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, θα τελεσθεί αρχιερατικός εσπερινός, κατά τη διάρκεια του οποίου θα γίνει η ενθρόνιση της ιεράς εικόνας του αγίου στο μέσο του ναού. Στη συνέχεια θα ψαλούν τα Μακαριστήρια του αγίου από τον σεβασμιώτατο, τους κληρικούς και τους πιστούς.

eorti osiou Nikonos

Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 25 Νοεμβρίου, στις 6.00΄ το απόγευμα, θα τελεσθεί ο πολυαρχιερατικός πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, με τη συμμετοχή των προσκεκλημένων από τον σεπτό ποιμενάρχη μας σεβασμιωτάτων μητροπολιτών Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου και Αργολίδος κ. Νεκταρίου.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, στις 7.00΄ το πρωί θα τελεσθεί ο όρθρος και στη συνέχεια η πολυαρχιερατική θεία λειτουργία. Στις 11.00΄ θα ξεκινήσει, με την πρέπουσα λαμπρότητα και υπό τους παιανισμούς της φιλαρμονικής του δήμου Σπάρτης, η περιφορά της ιεράς εικόνας του Οσίου Νίκωνος στους κεντρικούς δρόμους της λακωνικής πρωτεύουσας.