Ο Βαγγέλης Βαλιώτης για την Ημέρα Περιβάλλοντος

Η 5η Ιουνίου, που καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ως παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, αποτελεί ιδανική ευκαιρία για ευαισθητοποίηση, ενεργοποίηση και περιβαλλοντική ενημέρωση των πολιτών.

Η ραγδαία αύξηση της θερμοκρασίας, η εμφάνιση ακραίων καιρικών φαινόμενων, η λειψυδρία, η μόλυνση της ατμόσφαιρας, του εδάφους και των υδάτων δηλώνουν ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, πρέπει όλοι να αναλάβουμε δράση.

H αναθεώρηση των απόψεων στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης των υλικών, η αλλαγή στάσεων και συνηθειών στον τομέα της οικογενειακής διαχείρισης των ενεργειακών και λοιπών φυσικών πηγών, καθώς και η αλλαγή συνηθειών στον τομέα της μετακίνησης του πληθυσμού στις πόλεις είναι μερικές από τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην καθημερινότητά μας, ώστε να σταματήσει η συνεχής περιβαλλοντική καταστροφή.

Ως αυτοδιοίκηση έχουμε χρέος να διαχειριστούμε την προστασία και διατήρηση του περιβάλλοντος. Για μας στο δήμο Σπάρτης, το περιβάλλον αποτελεί στοιχείο Πολιτισμού και η προστασία του βασικό στόχο της καθημερινής μας δράσης. Δίνουμε καθημερινά τη μάχη για την καθαριότητα και το πράσινο, την προστασία του περιβάλλοντος, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, την ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης και ιδιαίτερα των παιδιών.

Καμιά όμως δράση δεν πρόκειται να πετύχει, αν δεν υπάρχει συμμετοχή των πολιτών. Γι΄ αυτό ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί για να σταματήσει η συνεχής περιβαλλοντική καταστροφή και να αποκατασταθεί η αρμονία του ανθρώπου με το περιβάλλον.

Για τον τόπο μας, για τη Σπάρτη, για τα χωριά μας.

Κάθε κίνηση, μικρή ή μεγάλη, είναι πολύτιμη!

Ο δήμαρχος Σπάρτης

Ευάγγελος Βαλιώτης