Ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα περιοδεύσει στη Λακωνία

Το ΚΚΕ, στο πλαίσιο του εορτασμού των ΙΟΟ χρόνων του και ειδικά για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας αποφάσισε να κορυφώσει τη δράση που ανέπτυξε τα προηγούμενα χρόνια με μια εκδήλωση τιμής των μαχητών του ΔΣΕ και τον άλλων αγωνιστών της δεκαετίας 1940-1950. Η εκδήλωση θα γίνει στις 28 Μαΐου στον Ταΰγετο.

Στο πλαίσιο των παραπάνω εκδηλώσεων θα περιοδεύσει στη Λακωνία από την Παρασκευή 26 Μαΐου ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο γεν. γραμματεάς θα είναι κύριος ομιλητής στην κεντρική εκδήλωση προς τιμήν της 3ης μεραρχίας του ΔΣΕ που θα πραγματοποιηθεί στο 32ο χλμ ΕΟ Καλαμάτας – Σπάρτης και θα περιλαμβάνει τα αποκαλυπτήρια μνημείου με ονόματα και φωτογραφίες βασικών στελεχών του ΔΣΕ. Στο χώρο θα υπάρχει και έκθεση αρχειακού υλικού από τη δράση του ΔΣΕ στην Πελοπόννησο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της περιοδείας του κ. Κουτσούμπα περιλαμβάνει τις εξής εκδηλώσεις:

Παρασκευή 26/5

20.30′

Πολιτική συγκέντρωση με ομιλία του γενικού γραμματέα στο ξενοδοχείο “Sparta Inn”

Σάββατο 27/5

10.30′

Σύσκεψη συλλόγων, ομοσπονδιών, σωματείων και φορέων στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Σπάρτης

Κυριακή 28/5

11.00′

Αποκαλυπτήρια μνημείου στο 32ο χλμ ΕΟ Καλαμάτας – Σπάρτης. Θα ακολουθήσει ομιλία του κ. Κουτσούμπα και λαϊκό γλέντι.

(Το σημείο βρίσκεται στο δρόμο Καλαμάτας – Σπάρτης, κοντά στο Τουριστικό του Ταϋγέτου)

Σημειώνεται πως το διήμερο 27 και 28 Μαΐου θα λειτουργεί κατασκήνωση των οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Αγία Μαρίνα Ταϋγέτου.

Για τη μετάβαση στο 32ο χλμ ΕΟ Καλαμάτας – Σπάρτης την Κυριακή 28/5 θα ξεκινήσουν λεωφορεία από το γήπεδο της Σκάλας στις 8.30′ το πρωί, από την κεντρική πλατεία Αρεόπολης επίσης στις 8.30′ και από τη στάση Μουσείο στη Σπάρτη στις 9.30′.