Ο «Εσπερινός της Συγγνώμης» στον Όσιο Νίκωνα Σπάρτης

0
647

Με τον καθιερωμένο πρώτο κατανυκτικό εσπερινό, που καλείται και “Εσπερινός της Συγγνώμης”, ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής 13 Μαρτίου για την ορθόδοξη εκκλησία μας η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Στη Σπάρτη ο εσπερινός τελέσθηκε στον ιερό ναό Οσίου Νίκωνος, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου. Κατά τη διάρκεια του εσπερινού συμπροσευχήθηκαν αρκετοί κληρικοί και πλήθος πιστών.

Ο σεπτός ποιμενάρχης μας στο κήρυγμά του, με χαρακτηριστική γλαφυρότητα, μίλησε για τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, ο οποίος μέσω της ενσάρκωσης και της θυσίας Του φώτισε τον δρόμο της μετάνοιας και της ουράνιας βασιλείας στους ανθρώπους. Ο σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι στην ταραγμένη εποχή μας ο Χριστός συνεχίζει να αποτελεί το απάνεμο λιμάνι, την ελπίδα και το στήριγμά μας. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή να αποτελέσει για όλους τους χριστιανούς εφαλτήριο ψυχικής και πνευματικής αναγέννησης.

Μετά το πέρας της ακολουθίας ο κ. Ευστάθιος ζήτησε πρώτος συγγνώμη για τα όποια λάθη ή παραλείψεις του, ενώ παρείχε και τη δική του συγγνώμη σε κάθε συνάνθρωπο. Εν συνεχεία, ως είθισται, κληρικοί και πιστοί έδωσαν τον ασπασμό της συγγνώμης.

πηγή: www.immspartis.gr