Παραδοσιακή μουσταλευριά (συνταγή)

ΥΛΙΚΑ

⇒ 4 νεροπότηρα ελαφρά συμπυκνωμένο μούστο

⇒ 1 νεροπότηρο αλεύρι για όλες τις χρήσεις

⇒ 2 χούφτες χοντροκομμένα καρύδια

⇒ κανέλα σε σκόνη

⇒ σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κρατάτε μία κούπα από το μούστο και βάζετε τον υπόλοιπο σε ένα μπολ προσθέτοντας το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι.

Ρίχνετε την κούπα με το μούστο που κρατήσατε σε μια κατσαρόλα και τον ζεσταίνετε. Προσθέτετε στην κατσαρόλα και το μείγμα που έχετε στο μπολ, ανακατεύοντας συνεχώς. Βράζετε για δύο περίπου λεπτά μέχρι να πήξει.

Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε τη μουσταλευρά σε μπολ. Από πάνω πασπαλίζετε με καρύδια.

Αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει και σερβίρετε με κανέλα.