Παρουσίαση βιβλίου του Χρήστου Γκέζου και κοπή πίτας στο Εθνικό Ωδείο Σπάρτης

Tο Εθνικό Ωδείο με την υποστήριξη της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας «Χείλων ο Λακεδαιμόνιος» προσκαλούν όλους στην παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων «Τραμπάλα» του Χρήστου Αρμάντο Γκέζου, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα, στο παράρτημα του ωδείου στη Σπάρτη (Λεωνίδου 72). Για το βιβλίο θα μιλήσει ο ιστορικός Νίκος Καρμοίρης. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Κυριακή Χελιώτη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα ακουστούν έργα για πιάνο των Μότσαρτ, Χατζιδάκι και Θεοδωράκη, που θα ερμηνεύσουν οι σπουδαστές Βασίλης Γάββαρης και Αναστασία Νικόλαρου, καθώς και οι καθηγητές Μαρία Βελμάχου και Γιώργος Παναγιωτόπουλος.

Στη συνέχεια θα γίνει κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ωδείου και θα τραγουδήσει η παιδική χορωδία.

Λίγα λόγια για τον λογοτέχνη

Ο Χρήστος Αρμ. Γκέζος γεννήθηκε στη Χειμάρρα της Βορείου Ηπείρου το 1988 και είναι απόφοιτος της Σχολής Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών του ΕΜΠ. Το πρώτο του βιβλίο, η ποιητική συλλογή «Ανεκπλήρωτοι Φόβοι», τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα 2013, για το ταλέντο του, την ωριμότητα της σκέψης και της ποίησης, την αδιαμφισβήτητη προοπτική της εξέλιξής του. Πρόκειται για έναν νέο «που τη βορειοηπειρώτικη παράδοση της ελληνικής γλώσσας και την ανθεκτική ψυχή του την κάνει δυνατή ποίηση», όπως σημειώνεται στο σκεπτικό της επιτροπής των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων.