“Παρών” στην προσπάθεια υλοποίησης του Νέου Μουσείου Σπάρτης δηλώνει και ο σεβασμιώτατος

Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση ενημερωτικού χαρακτήρα μεταξύ του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου και των εκπροσώπων των φορέων Σπάρτης – Λακωνίας που συνεργάζονται για την υποστήριξη της προσπάθειας δημιουργίας του νέου αρχαιολογικού μουσείου Σπάρτης, κ.κ. Παναγιώτη Γεωργανέ (προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης), Σωτήρη Ροϊνού (προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Λακωνίας) και Αναστασίας Κανελλοπούλου (προέδρου του του Ινστιτούτου Σπάρτης). Στόχος ήταν η ενημέρωση του κ. Ευσταθίου σχετικά με την πρόοδο και τα προβλήματα γύρω από την υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου στην πόλη μας.

Οι εκπρόσωποι των φορέων ενεχείρησαν στον κ. Ευστάθιο κωδικοποιημένο όλο το ενημερωτικό υλικό από την αρχή της πρώτης απόφασης για τη δημιουργία του νέου μουσείου, το 1995, μέχρι και σήμερα, και διευκρίνισαν τον ρόλο και τις υποχρεώσεις καθενός από τους εμπλεκόμενους φορείς, τονίζοντας την ανάγκη συντονισμού της προσπάθειας ώστε να επιταχυνθεί το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Ζήτησαν δε από τον μητροπολίτη τη συμπαράσταση και υποστήριξή του προς την κατεύθυνση της συνεννόησης και συνεργασίας όλων, προκειμένου να υπάρξει ευτυχής έκβαση της συλλογικής αυτής προσπάθειας.

Από την πλευρά του ο σεβασμιώτατος επικρότησε την προσπάθεια που καταβάλλουν και οι φορείς της πόλης ως αρωγοί των θεσμικώς υπευθύνων και συμφώνησε ότι το έργο αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο για την πόλη, το νομό μας, αλλά και ένα από τα σημαντικότερα έργα για την περιφέρεια και τη χώρα μας. Παρατήρησε ότι απαιτείται ομοθυμία, συστηματική και επίπονη προσπάθεια λόγω των συγκυριών από όλες τις πλευρές, και διετύπωσε την αισιοδοξία του ότι η προσπάθεια που γίνεται αυτή τη φορά θα έχει αποτέλεσμα. Υποσχέθηκε δε την αμέριστη συμπαράστασή του, όπου κριθεί ότι η παρουσία του μπορεί να συμβάλει στη θετική έκβαση του κοινού σκοπού.