Υλικά

⇒ 6 αυγά

⇒ 2 κρόκους (για το άλειμμα)

⇒ 1 ποτ. λάδι

⇒ 1 ποτ. γάλα

⇒ 1 πακέτο ζάχαρη άχνη

⇒ 1 φακ. αμμωνία

⇒ 3 βανίλιες

⇒ 1 κ.γ. μπέικιν

⇒ αλεύρι όσο πάρει (περίπου 1.200 γραμ. με προσοχή να μην γίνει πολύ σφιχτή η ζύμη)

Εκτέλεση

Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτετε το λάδι συνεχίζοντας το χτύπημα. Διαλύετε την αμμωνία στο γάλα και τη ρίχνετε στο μίγμα. Βάζετε τις βανίλιες και το μπέικιν στο αλεύρι και το προσθέτετε σταδιακά στο μίγμα των αυγών μέχρι να ενσωματωθεί καλά.

Πλάθετε τα κουλουράκια στο σχήμα που επιθυμείτε και τα τοποθετείτε σε ταψί με λαδόκολλα. Πριν τα ψήσετε, χτυπάτε τους δύο κρόκους με μιάμιση κουταλιά της σούπας νερό και αλείφετε τα κουλούρια με πινέλο. Στη συνέχεια ψήνετε στον αέρα στους 180 με 200 βαθμούς για 15 περίπου λεπτά.

Καλό Πάσχα!


Δείτε σχετικά: Τι θα φάμε τη Μεγάλη Εβδομάδα; Συνταγές για νηστίσιμο μενού