Πώς θα φτιάξετε σπιτικά πατατάκια

Υλικά

⇒ 4 μεσαίες πατάτες σε λεπτές φέτες (1 – 1,5 χιλ.)

⇒ 8 κ.γ. ελαιόλαδο

⇒ αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230 οC.

Κόβετε τις πατάτες σε λεπτές φέτες με ένα μαντολίνο και τις βάζετε σε ένα μπολ με το ελαιόλαδο και το αλάτι. Ανακατεύετε καλά.

Στρώνετε τη σχάρα του φούρνου με λαδόχαρτο και τοποθετείτε πάνω του τις κομμένες πατάτες μία μία χωριστά. Ψήνετε για 10-15 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο). Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν, τις γυρίζετε και ψήνετε άλλα 5-7 λεπτά και από την άλλη πλευρά.

Στο τέλος μπορείτε να προσθέσετε ρίγανη, πάπρικα ή όποιο άλλο καρύκευμα προτιμάτε.