Πώς θα φτιάξετε σπιτική μαρμελάδα με λακωνικά μούρα αρώνιας

0
763
Η “Υγαία”, η λακωνική επιχείρηση με αγρόκτημα στην ορεινή Βαρβίτσα του Πάρνωνα, σας βοηθά να μεταφέρετε το χρώμα και τα πλούσια θρεπτικά οφέλη του φρέσκου μούρου στο πρωινό σας γεύμα

 

Υ λ ι κ ά

⇒ 1 κιλό φρέσκα μούρα αρώνιας “Υγαία”

⇒ 700 γρ. ζάχαρη

⇒ χυμός από 1 λεμόνι

⇒ γυάλινα βαζάκια

 

E κ τ έ λ ε σ η

Πλένετε πολύ καλά τα φρούτα.

Βάζετε τα μούρα μαζί με τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπωλ. Με το χέρι σας σπάτε λίγο τα φρούτα και τα ανακατεύετε με τη ζάχαρη. Αν θέλετε πιο λεία μαρμελάδα, τότε σπάτε τα φρούτα περισσότερο. Σκεπάζετε με μία μεμβράνη να ακουμπά τα φρούτα και τα αφήνετε για μία νύχτα στο ψυγείο.

Αδειάζετε το περιεχόμενο σε μία μεγάλη κατσαρόλα, βάζετε στη φωτιά και ανακατεύετε ζωηρά για να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφού διαλυθεί, δυναμώνετε τη φωτιά μέχρι να πήξει (τακτικά ελέγχετε με μία ξύλινη κουτάλα τον πάτο της κατσαρόλας για να δείτε το πήξιμο).

Τέλος, ρίχνετε το χυμό λεμονιού αφήνοντας να πάρει μία βράση ακόμη, και αμέσως μεταφέρετε στα βάζα. Κλείνετε καλά τα βαζάκια και τα γυρνάτε ανάποδα πάνω στον πάγκο, για να σφραγίσει το άνοιγμα και να μην μπει αέρας.