Ρολά κανέλας (cinnabon)

Υλικά ζύμης

⇒ 1 κούπα γάλα

⇒ 2 φακ. ξηρή μαγιά

⇒ ¼ κούπας κρυσταλλική ζάχαρη

⇒ 5 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

⇒ 1 αυγό

⇒ 2 βανίλιες

⇒ 650 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

⇒ λίγο αλάτι

Υλικά γέμισης

⇒ 120 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

⇒ 250 γραμ. καστανή ζάχαρη

⇒ 4 κ.σ. κανέλα σε σκόνη

Υλικά επικάλυψης (γλάσο)

⇒ 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη

⇒ 4 κ.σ. ανάλατο βούτυρο (λιωμένο)

⇒ 130 γραμ. τυρί κρέμα

⇒ 2 βανίλιες

Εκτέλεση

Διαλύετε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα και την αφήνετε για πέντε λεπτά να δράσει. Σ’ ένα µπολ, κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε το αλάτι και ανακατεύετε.

Χτυπάτε το αυγό και τη ζάχαρη και προσθέτετε το βούτυρο συνεχίζοντας το χτύπημα.

Ρίχνετε το µίγµα της µαγιάς και σταδιακά το αλεύρι. Ζυµώνετε μέχρι να ενσωματωθεί καλά.

Βάζετε τη ζύμη σε ένα µπολ, το σκεπάζετε και το αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει, για περίπου μία ώρα.

Σε ένα µπολ αναµιγνύετε την καστανή ζάχαρη με την κανέλα.

Ανοίγετε τη ζύµη σε ένα ορθογώνιο φύλλο, αλείφετε καλά την επιφάνεια µε το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζετε µε το µίγµα ζάχαρης – κανέλας.

Τυλίγετε τη ζύµη σε ρολό και την κόβετε σε ροδέλες. Τις τοποθετείτε σε ταψί με λαδόκολλα αφήνοντας 2-3 εκατοστά περιθώριο µεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν.

Σκεπάζετε το ταψί µε µια πετσέτα και αφήνετε τα ρολά κανέλας να φουσκώσουν για μία ώρα.

Πασπαλίζετε με λίγη καστανή ζάχαρη και ψήνετε σε προθερµασµένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά µέχρι να ροδίσουν.

Για το γλάσο, χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με το τυρί κρέμα. Ρίχνετε τις βανίλιες και σιγά-σιγά την άχνη ζάχαρη. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Βγάζετε τα ρολάκια κανέλας από το φούρνο και τα περιχύνετε µε το γλάσο. Τα αφήνετε να κρυώσουν και σερβίρετε.

Καλή επιτυχία!