Σε ΟΑΕΔ, ΕΦΚΑ και διοικητήριο βρέθηκαν Αραχωβίτης και μέλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ

Την Παρασκευή 21 Απριλίου ο βουλευτής Σταύρος Αραχωβίτης και μέλη της νομαρχιακής επιτροπής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησαν συνάντηση με τις διευθύντριες και το προσωπικό του ΟΑΕΔ Σπάρτης, του ΕΦΚΑ μισθωτών (πρώην ΙΚΑ) και του ΕΦΚΑ αυτοαπασχολούμενων (πρώην ΟΑΕΕ).

Ο βουλευτής και το κομματικό κλιμάκιο ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της κάθε υπηρεσίας και συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα, είτε αυτά έχουν να κάνουν με την εσωτερική λειτουργία του νέου ασφαλιστικού φορέα (όπως το πρόβλημα συμβατότητας του πληροφοριακού συστήματος) είτε με τις υπηρεσίες που προσφέρονται στους πολίτες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, “ειδικότερα, η κ. Λαδά (δ/ντρια ΟΑΕΔ) επεσήμανε τη μικρή αλλά σημαντική μείωση της ανεργίας στο νομό μας και παράλληλα ενημέρωσε για τα τρία προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Η κ. Γκλεζάκου (δ/ντρια ΙΚΑ) στάθηκε στη μείωση του προσωπικού για το υποκατάστημα της Σπάρτης, ενώ η κ. Κοντογιάννη (δ/ντρια ΟΑΕΕ) παρατήρησε ότι πλέον η μεγάλη πλειονότητα των αυτοαπασχολούμενων μπορεί να ανταποκριθεί στην πληρωμή των νέων ασφαλιστικών εισφορών. Ωστόσο, σημείωσε την πρόσκαιρη ασυμβατότητα των πληροφοριακών συστημάτων με αποτέλεσμα την ύπαρξη καθυστερήσεων στην εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων πολιτών”.

Επίσης, χθες Δευτέρα, έγινε σύσκεψη στην περιφερειακή ενότητα Λακωνίας, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη κ. Τζανετέα, με την προϊσταμένη της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Θεοχαράκου, καθώς και με το προσωπικό των διαφόρων τμημάτων, όπου συζητήθηκαν τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ο νομός, με κύριο αυτό της δακοκτονίας.