Σημαντικά λακωνικά θέματα στο ΠΕΣΥ Πελοποννήσου

Tatoulis - Tzanetea

Tatoulis - Tzanetea

Μεγάλο ενδιαφέρον για το νομό μας παρουσιάζει η έκτη τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Ιουλίου στις 4.00′ μμ, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης. Αναλυτικά τα θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Επικύρωση των πρακτικών των συνεδριάσεων 22ης, 23ης, 24ης (2013) του Περιφερειακού Συμβουλίου.

2. Επερώτηση του περιφερειακού σύμβουλου κ. Βαγγέλη Γούργαρη με θέμα «Να μην επιτρέψουμε νέες συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων».

3. Επερώτηση του περιφερειακού σύμβουλου κ. Βαγγέλη Γούργαρη με θέμα «Λήψη μέτρων στο ΧΥΤΑ παραπροϊόντων της αποθείωσης της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη».

4. Επερώτηση του περιφερειακού σύμβουλου κ. Νίκου Πατσαρίνου με θέμα “Τι θα κάνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τον σιδηρόδρομο;».

5. Αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με το Κεφάλαιο Γ’ του Ν.4250/2014. Εισηγήτρια η αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου.

6. Προσβασιμότητα και προσπελασιμότητα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου – Παρουσίαση έρευνας. (Κων/να Νικολάκου)

7. Έγκριση 1ης τροποποίησης προγράμματος ΤΕΟ έτους 2014 της ΠΕ Αρκαδίας. (Ευάγγελος Γιαννακούρας)

8. Έγκριση 3ης τροποποίησης προγράμματος ΚΑΠ έτους 2014 της ΠΕ Αρκαδίας. (Ευάγ. Γιαννακούρας).

9. Έγκριση 6ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οικονομικού έτους 2014. (Κων/να Νικολάκου)

10. Έγκριση στρατηγικού σχεδίου και ανάλυσης δράσεων για την υλοποίηση του έργου «Δράσεις προβολής και τουριστικής προώθησης του τουριστικού και παραγωγικού τομέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου» για το έτος 2014-2015. (Κων/να Νικολάκου)

11. Γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου με τίτλο: Μετακίνηση, εκσυγχρονισμός και επέκταση της πλωτής μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας της εταιρείας ΔΙΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΒΕΕ σε παρακείμενη θαλάσσια έκταση 20 στρεμμάτων στη θέση «Όρμος Μικρής Βουρλιάς» Δ. Ναυπλιέων ΠΕ Αργολίδας. (Απόστολος Παπαφωτίου)

12. Γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ του έργου με τίτλο: Ανανέωση περιβαλλοντικών όρων, αύξηση δυναμικότητας και εκσυγχρονισμός της μονάδας εκτροφής θαλάσσιων μεσογειακών ιχθύων, σε θαλάσσια έκταση 30 στρεμμάτων στη θέση «Ορθολίθι» του Δ. Βόρειας Κυνουρίας ΠΕ Αρκαδίας, φερόμενης ιδιοκτησίας της εταιρείας ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕΓΕ. (Απ. Παπαφωτίου)

13. Γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ του έργου με τίτλο: Λατομείο σχιστολιθικών πλακών στη θέση Κοντοβούνια ή Κορώνη, στο ΤΚ Βελημαχίου, του Δ. Γορτυνίας ΠΕ Αρκαδίας, ιδιοκτησίας Βαρουξή Σωκράτη. (Απ. Παπαφωτίου)

14. Γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ του έργου με τίτλο: Βελτίωση 1ης Επαρχιακής Οδού Καλαμάτας – Αγ. Νικολάου (παράκαμψη κοινότητας Κάμπου και Σταυροπηγίου) ΠΕ Μεσσηνίας. (Κων/να Νικολάκου και Ιωάννης Αργυράκης)

15. Γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ του έργου με τίτλο: Βιοκλιματική ανάπλαση της παραλιακής ζώνης της πόλης Ξυλοκάστρου από Κουστα – Ρουβέρα ΔΕ Ξυλοκάστρου του Δ. Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης της ΠΕ Κορινθίας (Απ. Παπαφωτίου)

16. Γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ του έργου με τίτλο: Λειτουργία υφιστάμενου αρδευτικού δικτύου στη θέση Άγιος Κωνσταντίνος και στην ευρύτερη αυτού περιοχή, που βρίσκεται στην ΤΚ Χριστιανούπολης της ΔΚ Φιλιατρών στο Δ. Τριφυλίας ΠΕ Μεσσηνίας. (Ιωάν. Αργυράκης).

17. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του δήμου Σπάρτης, για την υλοποίηση του έργου «Συντήρηση – ανάδειξη παραδοσιακών μονοπατιών Σπάρτης Ν. Λακωνίας». (Αδαμαντία Τζανετέα)

18. Έγκριση τροποποίησης – παράτασης ισχύος α) της από 10-5-2013 εγκεκριμένης επικαιροποιημένης Προγραμματικής Σύμβασης για την υλοποίηση του έργου «Εργασίες στατικής ενίσχυσης κτιρίου του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης» και β) της από 30-1-2012 εγκεκριμένης Προγραμματικής Σύμβασης για την υλοποίηση του έργου «Μουσικό Σχολείο Σπάρτης». (Αδαμ. Τζανετέα)

19. Ενημέρωση από την αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα για την πορεία της ανασκαφικής έρευνας στο οικόπεδο «Χυμοφίξ», όπου πρόκειται να ανεγερθεί το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης.

20. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του δήμου Σπάρτης, για την ανάθεση της μελέτης και εν συνεχεία την υλοποίηση του έργου «6ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης – 7ο Νηπιαγωγείο Σπάρτης». (Αδαμ. Τζανετέα)

21. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του δήμου Πύλου-Νέστορος, για την ίδρυση και λειτουργία ενάλιου επισκέψιμου αρχαιολογικού χώρου στην Πύλο. (Ιωάν. Αργυράκης)

22. Έγκριση δαπάνης αποζημίωσης κατεστραφέντων ελαιόδεντρων για την κατασκευή του έργου «Συντήρηση επαρχιακού δικτύου ΠΕ Μεσσηνίας». (Ιωάν. Αργυράκης)

23. Έγκριση 1ης Τροποποίησης Κατανομής Πιστώσεων του έργου 2013ΕΠ02600004 «Συντήρηση – βελτίωση επαρχιακού και εθνικού δικτύου ΠΕ Μεσσηνίας». (Ιωάν. Αργυράκης).

24. Έγκριση 3ης Τροποποίησης Προγράμματος Έργων από Ίδιους Πόρους ΠΕ Μεσσηνίας έτους 2014. (Ιωάν. Αργυράκης)

25. Έγκριση τροποποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΔΕΥΑ Ερμιονίδας για την υλοποίηση της πράξης: Αναβάθμιση δικτύου ύδρευσης Κρανιδίου (140/2013 απόφαση ΠΕΣΥ). (Αναστάσιος Χειβιδόπουλος)

26. Ανάκληση άδειας πλανόδιου πωλητή του Μπουρδέρη Πέτρου του Χρήστου ύστερα από αίτησή του. (Αν. Χειβιδόπουλος)

27. Έγκριση διάθεσης του κρατικού μηχανήματος ΙΧ Μ.Ε. 28693 διαμορφωτή γαιών, στο Δ. Βόρειας Κυνουρίας. (Ευάγγελος Γιαννακούρας)

28. Έγκριση παράτασης πάγιου χορηγήματος καθαριότητας ΠΕ Μεσσηνίας. (Ιωάν. Αργυράκης)

29. Έγκριση 4ης τροποποίησης Προγράμματος ΚΑΠ έτους 2014 της ΠΕ Λακωνίας. (Αδαμ. Τζανετέα)

30. Έγκριση 3ης τροποποίησης Προγράμματος Ιδίων Πόρων της ΠΕ Αρκαδίας. (Ευάγ. Γιαννακούρας)