Σπάρτη: Ενημέρωση από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων των ΗΠΑ

Social Security Administration

Social Security Administration

Το Γραφείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Αμερικανικής Πρεσβείας της Αθήνας, στο πλαίσιο εκστρατείας ενημέρωσης επί συνταξιοδοτικών θεμάτων, σκοπεύει να επισκεφθεί τη Σπάρτη στις 13 Μαρτίου, με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση των ελληνοαμερικανών μελλοντικών και νυν συνταξιούχων και ελλήνων μεταναστών στις ΗΠΑ που τώρα κατοικούν στη Σπάρτη και την ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας. Ο βασικός σκοπός της επίσκεψης αφορά στην ενημέρωση των μελλοντικών συνταξιούχων του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων των ΗΠΑ (Social Security Administration) σχετικά με την προώθηση της ηλεκτρονικής αίτησης (internet claim) για συντάξεις γήρατος, συζύγου, αναπηρίας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, που σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις βρίσκεται ήδη σε ισχύ.

Για το σκοπό αυτό, ο κ. Νικόλαος Αναστασιάδης, υπάλληλος του εν λόγω Γραφείου, θα βρίσκεται στην αίθουσα ισογείου του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος στην οδό Κλεομβρότου 18 την Πέμπτη 13 Μαρτίου από τις 4.00′ έως τις 8.00′ μμ, πρόθυμος να ενημερώσει σχετικά με τις τελευταίες εφαρμογές και να λύσει οποιοδήποτε συνταξιοδοτικό θέμα απασχολεί.

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν την επίτροπο της Σπάρτης σε θέματα ελληνοαμερικανών κ. Γεωργία Ζαχαράκη–Αναστασοπούλου στο τηλέφωνο 6945973727.