Σπάρτη: Το πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου

parelasi 28 Oktwvriou (79)

parelasi 28 Oktwvriou (79)

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην πρωτεύουσα της Λακωνίας.

Αύριο Τρίτη θα πραγματοποιηθούν ομιλίες στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στις 11.15′ θα υπάρξει προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων στο κενοτάφιο του Λεωνίδα.

Ο χαιρετισμός της ημέρας, ανήμερα την Τετάρτη 28η Οκτωβρίου, θα ξεκινήσει στις 7.30′ με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των εκκλησιών και με θούρια και εμβατήρια από τη δημοτική φιλαρμονική, που θα περάσει από τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης.

Στις 8.00′ θα γίνει η έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία, με φροντίδα του ΚΕΕΜ Σπάρτης.

Στις 10.30′ θα ξεκινήσει η δοξολογία στο μητροπολιτικό ναό, στην οποία θα χοροστατήσει ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος. Εν συνεχεία θα γίνει ανάκρουση του εθνικού ύμνου και θα ακολουθήσει ομιλία από τη δικηγόρο κ. Δήμητρα Λαδά, γραμματέα του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης.

Στις 11.30′ στο κενοτάφιο του Λεωνίδα θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και προσευχή από τη φιλαρμονική. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και τήρηση ενός λεπτού σιγής προς τιμή και μνήμη των ενδόξων νεκρών.

Μισή ώρα αργότερα, τις 12.00′, θα ξεκινήσει η παρέλαση επί της οδού Λυκούργου. Θα ακολουθήσουν οι παραδοσιακοί χοροί στην κεντρική πλατεία.

Με το τέλος των εκδηλώσεων ο δήμαρχος Σπάρτης θα δώσει δεξίωση στο δημαρχιακό μέγαρο για τις αρχές και το κοινό.