Στάση εργασίας αύριο στους ΟΤΑ

poe- ota

poe- ota

Πανελλαδική στάση εργασίας όλων των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση αποφάσισε να προκηρύξει η ΠΟΕ–ΟΤΑ για την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου, από τις 11.30′ το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου της πρωινής βάρδιας.

“Ο υπουργός των… απολύσεων κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εμμένει στη δέσμευσή του απέναντι στην τρόικα για χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων της τοπικής αυτοδιοίκησης και στη διάλυση και στη συνέχεια ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών της, προς τέρψη των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδία και συνεχίζει λέγοντας πως η ίδια και όλοι οι εργαζόμενοι “τάσσονται ξεκάθαρα υπέρ της διαδικασίας ελέγχου των πλαστών πτυχίων και πιστοποιητικών, που ούτως ή άλλως βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και έναν χρόνο από τις υπηρεσίες των δήμων! Δεν θα σκύψουν όμως το κεφάλι στον προσχηματικό επανέλεγχο με άλλα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Θα αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις σε όσους ποινικοποιούν το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία και μάλιστα με μια φαιδρή και προβοκατόρικη διαδικασία.

Ας καταλάβουν επιτέλους πως πλέον δεν αγωνιζόμαστε ούτε για 5,00 ούτε για 10,00 ευρώ. Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους και με κάθε μέσο προκειμένου να μην μας «κλέψουν» τη δουλειά, την ανάσα, την ίδια μας τη ζωή. Ας πιστέψουν πως αν «μια χούφτα» αγωνιστριών καθαριστριών τούς ταρακούνησε, ο αγώνας μεροκαματιάρηδων των 600 ευρώ της τοπικής αυτοδιοίκησης θα τους κάνει να χάσουν τον ύπνο τους!”.