Στάση εργασίας και διαμαρτυρία των καθηγητών στο Διοικητήριο

“Κοντεύουμε δύο μήνες από την πρώτη τοποθέτηση αναπληρωτών στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Δεκάδες ώρες μαθημάτων χάνονται ακόμα στη β/βάθμια εκπαίδευση στο νομό μας, μιας και μένουν ακάλυπτες ώρες από την έλλειψη προσωπικού στην πόλη της Σπάρτης αλλά και στην περιφέρεια, σε μαθήματα κατευθύνσεων και επιλογής, σε γυμνάσια και λύκεια.

Με την πολιτική του «σπαγκοραμμένου» που εφαρμόζει η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, εφαρμόζοντας την πολιτική λιτότητας και περικοπών, λείπουν πάνω από 15000 μόνιμοι εκπαιδευτικοί από τις τάξεις. Η παρατεταμένη υποχρηματοδότηση υποβαθμίζει περισσότερο το δημόσιο σχολείο, αυξάνοντας τις ανισότητες και την εγκατάλειψη της μόρφωσης από μεγάλη μερίδα παιδιών”.

Τα παραπάνω σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λακωνίας. Για τους λόγους αυτούς η Ένωση των καθηγητών αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας τη Δευτέρα 30/10 από τις 11.00′ έως και τις 14.00′ στα σχολεία, με παράσταση διαμαρτυρίας στις 13.30′ στη ΔΔΕ στο διοικητήριο.

Οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν άμεση κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό, μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα σε όλα τα τμήματα με πάνω από εικοσιπέντε μαθητές, να σταματήσει η υπερεργασία μόνιμων και αναπληρωτών, κανέναν εκπαιδευτικό με υπερωρίες και κανέναν σε περισσότερα από δύο σχολεία.