Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί ορειβατική εξόρμηση στη Μάνη, την Κυριακή 6 Μαρτίου, στη διαδρομή Λάγια – Κιόνια – Νύφι. Η πορεία είναι εκτιμώμενης συνολικής διάρκειας 10 ωρών και χαρακτηρίζεται μέτρια – δύσκολη (βαθμός Β-Γ).

Η αναχώρηση θα γίνει στις 7.00′ το πρωί από το κλειστό γυμναστήριο Σπάρτης. Στις 7.45′ θα υπάρξει συνάντηση με όσους πρόκειται να έρθουν από το Γύθειο και τη νότια Λακωνία στο πρατήριο καυσίμων Silk Oil του Λεωνίδα Περδικάρη στις Λίμνες Αιγιών.

Επειδή πρόκειται για εξόρμηση με αυξημένες απαιτήσεις (δεδομένου πως ένα μέρος της διαδρομής κινείται εκτός βατού μονοπατιού και σε άνυδρη περιοχή), τονίζεται πως κρίνονται απολύτως απαραίτητα για τη συμμετοχή η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός (οπωσδήποτε πεζοπορικά άρβυλα ή άλλα κατάλληλα παπούτσια, αντιανεμικό-αδιάβροχο, καπέλο για τον ήλιο αλλά και σκούφος για τον αέρα, καθώς και επαρκής ποσότητα νερού).

EOS Spartis (2)

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν το αργότερο έως το βράδυ της Παρασκευής 4 /3 στους συντονιστές της εξόρμησης κ.κ. Παναγιώτη Κούβαρη (6972057843, για όσους ξεκινήσουν από νότια Λακωνία) και Βασίλη Γεωργιάδη (27310 22574, για όσους ξεκινήσουν από Σπάρτη).

Εάν διαπιστωθεί εγκαίρως σχετικό ενδιαφέρον, εξετάζεται το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί και εναλλακτική πορεία, με μικρότερη διάρκεια, στο τμήμα Κιόνια – Μονή Κουρνού – Νύφι (με βαθμό δυσκολίας Α-Β “εύκολη – μέτρια” και διάρκεια πορείας περίπου δυόμιση ώρες). Σ’ αυτή την περίπτωση οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αναχωρήσουν αρκετά αργότερα, ώστε να βρίσκονται στη Λάγια στη 1 το μεσημέρι για να μεταφερθούν με κατάλληλα οχήματα στο σημείο που θα συναντήσουν την ορειβατική ομάδα και να πορευτούν από κοινού στο τελευταίο τμήμα της διαδρομής.