Στον Πάρνωνα την Κυριακή ο ΕΟΣ Σπάρτης

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου ορειβατική εξόρμηση στον Πάρνωνα  (που αναβλήθηκε λόγω καιρού στις 11/2). Θα γίνει συγκεκριμένα ανάβαση από τα Τσίντζινα στην Ανάληψη (Σταματήρα, 1360μ) μέσω Γόγγενας και στη συνέχεια κατάβαση απευθείας στο Βασσαρά.

Η πορεία είναι διάρκειας περίπου έξι ωρών και χαρακτηρίζεται μέτριας δυσκολίας (βαθμός Β+) –ιδίως για το τμήμα της κατάβασης από Ανάληψη στο Βασσαρά, το οποίο έχει έντονη κλίση και, ειδικά εάν επαληθευτούν οι προβλέψεις για βροχοπτώσεις την προηγούμενη ημέρα, σχετική ολισθηρότητα. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορούν να συμμετάσχουν εντελώς αρχάριοι ή όσοι δεν έχουν κατάλληλα παπούτσια (απλά “αθλητικά” στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν συνιστώνται!).

Κατά τα λοιπά, απαραίτητα για τη συμμετοχή είναι η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός (πεζοπορικά άρβυλα ή άλλα κατάλληλα παπούτσια, αντιανεμικό-αδιάβροχο, ζεστός ρουχισμός, σκούφος-γάντια κλπ) και επαρκής ποσότητα νερού.

Η αναχώρηση είναι προγραμματισμένη στις 7.30′ το πρωί της Κυριακής από το κλειστό γυμναστήριο Σπάρτης και η μετακίνηση θα γίνει με ΙΧ στα Τσίντζινα, απ’ όπου και η εκκίνηση της πορείας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής δίνονται απο τους συντονιστές της εξόρμησης Γιάννη Σταυρόπουλο (6974887378) και Αργύρη Ρουσέτο (6973735795) μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου 17/2.