Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Δημήτρη Πετσετίδη

«Ο Δημήτρης έφυγε», ήρθε η ξαφνική είδηση στη Σπάρτη τη Μ. Παρασκευή: ο λογοτέχνης, ο πεζογράφος της Σπάρτης, με την ξαφνική του αναχώρηση φόρτισε ακόμη περισσότερο τη θλίψη αυτών των ημερών.

Ο Δημήτρης Πετσετίδης, γεννημένος το καλοκαίρι του 1940 στη Σπάρτη, με τις σπουδές και τις αναζητήσεις του έφυγε για την Αθήνα νωρίς. Σκίτσα, γελοιογραφίες και διηγήματα οι αγάπες του –και το σκάκι, βεβαίως. Επέστρεψε μετά από 20 χρόνια περίπου στην πατρίδα Σπάρτη. «Μάχιμος» μαθηματικός, από πολύ νωρίς εκφράστηκε μέσα από τα διηγήματά του, που αγαπήθηκαν από το κοινό και βραβεύθηκαν. Εκπροσωπούσε με κύρος και αξιοπρέπεια -ως πρέσβης- τη Σπάρτη, στην Εταιρεία Συγγραφέων αλλά και στην ελληνική πολιτιστική κοινωνία γενικότερα.

Θα θυμόμαστε τον Δημήτρη Πετσετίδη μέσα από το έργο του και μέσα από τις προσωπικές αναμνήσεις του καθενός. Και επειδή ο Δημήτρης κατά κάποιον τρόπο ανήκε σε όλη τη Σπάρτη εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια όχι μόνο στην οικογένειά του, αλλά και σε κάθε πολίτη αυτής της πόλης, που με κάποιον τρόπο έχει καταγραφεί μέσα στο έργο του.

Για το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης
Η Πρόεδρος
Γεωργία Γαλανοπούλου