Συνταγή για γλυκό κάστανο

Υλικά

⇒ 1 κιλό καθαρισμένα κάστανα

⇒ 1 κιλό ζάχαρη

⇒ 2 ποτήρια νερό

⇒ το χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

Πλένετε καλά και χαράζετε τα κάστανα. Τα βράζετε για περίπου 8 λεπτά. Τα αφήνετε να σουρώσουν σε πετσέτα και να πέσει η θερμοκρασία τους. Τα καθαρίζετε και τα βάζετε να βράσουν για 15 λεπτά (μπορεί να χρειαστούν και λιγότερο, γι’ αυτό καλό είναι να τα δοκιμάσετε μετά τα 10 λεπτά).

Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη και το λεμόνι για 10 λεπτά (ο χρόνος βρασμού μετράει από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει). Προσθέτετε τα βρασμένα κάστανα και τα βράζετε για 10 ακόμη λεπτά.

Αφήνετε τα κάστανα μέσα σε σκεπασμένη κατσαρόλα με το σιρόπι για τουλάχιστον 24 ώρες για να “ρουφήξουν”. Την επόμενη ημέρα βάζετε το γλυκό να πάρει μια-δυο βράσεις.

Επαναλαμβάνετε για τις επόμενες δύο ημέρες, δηλαδή αφήνετε την κατσαρόλα να πάρει μια-δυο βράσεις.

Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει πολύ καλά και το μεταφέρετε σε βάζα που σφραγίζουν καλά.