Μυρωδάτα κουλουράκια πορτοκαλιού

0
3087

(Συνταγή της κ. Γεωργίας Ρουσάκου)

Υλικά

⇒ 1 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού
⇒ 1 ποτήρι λάδι
⇒ 1 ποτήρι ζάχαρη
⇒ 1 κουτ. του γλυκού αμμωνία
⇒ 1 κουτ. του γλυκού σόδα
⇒ 1/2 κουτ. του γλυκού κανέλλα
⇒ 1/2 κουτ. του γλυκού γαρύφαλλο
⇒ αλεύρι όσο πάρει (λίγο παραπάνω από ένα κιλό)
⇒ σουσάμι προαιρετικά

Εκτέλεση

Χτυπάτε τη ζάχαρη με το λάδι. Διαλύετε τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτετε στη ζάχαρη με το λάδι. Ρίχνετε την αμμωνία, την κανέλλα, το γαρύφαλλο και τμηματικά το αλεύρι.

Πλάθετε σε κουλουράκια και πασπαλίζετε με σουσάμι. Τα τοποθετείτε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνετε μέχρι να ροδίσουν (περίπου 20 λεπτά) στο αερόθερμο, σε μέτριο φούρνο (180-200 βαθμούς).