Συνταγή για λαχταριστό cheesecake

0
636

Υλικά

⇒ 500 gr τυρί κρέμα
⇒ 250 gr μαργαρίνη
⇒ 1 ½ πακέτο μπισκότα τύπου μπι μπερ ή digestive
⇒ 1 βανίλια
⇒ μισό φλυτζανάκι χυμό λεμόνι
⇒ 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
⇒ 1 κονσέρβα βύσσινα
⇒ 2 κ.σ. κορν φλάουερ ή αλεύρι
⇒ 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
⇒ μισό ποτήρι κρασιού λικέρ βύσσινο

Εκτέλεση

Λιώνετε τη μαργαρίνη. Θρυμματίζετε τα μπισκότα και ρίχνετε τη βανίλια και τη μαργαρίνη. Τα ανακατεύετε ώστε να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα και τα στρώνετε σε λυόμενη φόρμα που ανοίγει στα πλάγια.

Χτυπάτε στο μίξερ το ζαχαρούχο γάλα με το τυρί και προσθέτετε το λεμόνι. Ρίχνετε το μίγμα πάνω από τη στρώση με τα μπισκότα και το αλείφετε ομοιόμορφα. Πάνω από την κρέμα βάζετε τα βύσσινα χωρίς το χυμό τους.

Ρίχνετε το χυμό από τα βύσσινα σε μια κατσαρολίτσα μαζί με το κορν φλάουερ και την άχνη ζάχαρη, αφήνοντας να πάρουν μια βράση. Προσθέτετε το λικέρ βύσσινο και ανακατεύετε. Αφού κρυώσει λίγο, το ρίχνετε ομοιόμορφα πάνω στην κρέμα.

Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον τρεις ώρες.
Αν θέλετε, προσθέτετε στην κορυφή του τριμμένη σοκολάτα.