Συνταγή για μανιταρόσουπα

Υλικά

⇒ 500 γρ. μανιτάρια (κομμένα σε φέτες)

⇒ 1 ξερό κρεμμύδι

⇒ 3 κ.σ. βούτυρο

⇒ 3 κ.σ αλεύρι

⇒ ένα ποτήρι γάλα (ή τα 2/3 ενός ποτηριού κρέμα γάλακτος)

⇒ 3 ποτ. ζωμό λαχανικών

⇒ αλάτι και πιπέρι

⇒ μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το βούτυρο και σωτάρετε σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια για δέκα λεπτά να εξατμιστούν τα υγρά τους. Προσθέτετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σωτάρετε μέχρι να μαραθεί. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα με το ζωμό. Προσθέτετε στα μανιτάρια το αλεύρι και ανακατεύετε. Χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό και ρίχνετε σταδιακά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει, το γάλα με το ζωμό. Προσθέτετε το αλάτι με το πιπέρι, χαμηλώνετε τη φωτιά και άφησε τη σούπα να μαγειρεύεται για 5 με 10 λεπτά ανακατεύοντας σε τακτά διαστήματα. Μόλις χυλώσει προσθέτετε το μοσχοκάρυδο και σερβίρετε.