Συνταγή για παραδοσιακές γλυκές κολοκυθόπιτες με κίτρινη κολοκύθα

Υλικά για το φύλλο

⇒ 1 ποτήρι αλεύρι

⇒ 1 αυγό

⇒ 1/2 ποτήρι νερό

Υλικά για τη γέμιση

⇒ 2 κιλά τριμμένο κολοκύθι

⇒ 1/2 ποτήρι τραχανά (μια μεγάλη χούφτα)

⇒ λίγες σταφίδες ξανθές η μαύρες (μπορείτε να βάλετε κι από τα δύο είδη)

⇒ 1/4 κ.γ. κανέλα

⇒ 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο

⇒ μάραθο

⇒ 2 αυγά

⇒ 2 ποτήρια ζάχαρη

⇒ 1/4 ποτηριού γάλα

⇒ 1,5 ποτήρι αλεύρι

⇒ 3 κ.σ. λάδι

Εκτέλεση

Για το φύλλο: Ρίχετε το αυγό και το νερό στο αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να έχετε ένα μαλακό ζυμάρι. Αφήνετε στην άκρη κι ετοιμάζετε τη γέμιση.

Για τη γέμιση: Τρίβετε το κολοκύθι, ρίχνετε λίγο αλάτι και το στίβετε πολύ καλά. Το ζουμί το κρατάτε στην άκρη.

Ρίχνετε το τριμμένο, στεγνό κολοκύθι σε μια λεκάνη και προσθέτετε το ένα ποτήρι ζάχαρη, τον τραχανά, το λάδι, τις σταφίδες, το μάραθο ψιλοκομμένο, το γαρύφαλλο και την κανέλα.

Στο ζουμί ρίχνετε την υπόλοιπη ζάχαρη κι ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτε ένα-ένα τα αυγά, το γάλα και το αλεύρι κι ανακατεύετε μέχρι να έχετε έναν παχύρρευστο χυλό.

* * * * * *

Ανοίγετε το ζυμάρι σε φύλλο και το στρώνετε σε πολύ καλά λαδωμένο ταψί. Το φύλλο πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερο από το ταψί. Ρίχνετε το κολοκύθι και περιχύνετε με το χυλό. Γυρίζετε το φύλλο που προεξέχει από το ταψί και καλύπτετε ελαφρώς τη γέμιση.

Ψήνετε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για μία ώρα.