Υλικά

⇒ 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
⇒ 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
⇒ 1 κ.σ. αλάτι
⇒ 1 κ.γ. ζάχαρη
⇒ νερό χλιαρό (περίπου 2,5 ποτήρια)
⇒ 500 γρ. τριμμένη φέτα
⇒ 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε λίγο χλιαρό νερό διαλύετε τη μαγιά και προσθέτετε τη ζάχαρη και 3 κουταλιές της σούπας από το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά κι αφήνετε το μίγμα 15 λεπτά να δράσει η μαγιά.

Βάζετε το αλεύρι με το αλάτι σε μια λεκανίτσα, κάνετε μια λακούβα στη μέση, ρίχνετε το μίγμα της μαγιάς και ανακατεύετε. Προσθέτετε το λάδι και ζυμώνετε για 10 λεπτά.
Αφήνετε το ζυμάρι σκεπασμένο να ανεβεί, για περίπου μισή ώρα με τρία τέταρτα.

Χωρίζετε το ζυμάρι σε μικρά μπαλάκια. Τα γεμίζετε με τη φέτα και τα πλάθετε σε οβάλ σχήμα, κλείνοντας το τυρί στο εσωτερικό μέρος.
Τα τοποθετείτε σε λαδωμένη λαμαρίνα και τα αφήνετε μισή ακόμα ώρα να φουσκώσουν.
Στη συνέχεια τα ψήνετε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Αν θέλετε, πριν το ψήσιμο μπορείτε να προσθέσετε σουσάμι.