Συνταγή για πεντανόστιμα τραγανά κριτσίνια

0
1465

Υλικά

⇒ 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

⇒ 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη

⇒ 3 κ.σ. ελαιόλαδο

⇒ μια πρέζα αλάτι

⇒ μια πρέζα ζάχαρη

⇒ 1 ½ φλιτζ. νερό (περίπου)

⇒ σουσάμι ή ό,τι άλλο σπόρο επιθυμείτε

Εκτέλεση

Διαλύετε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό και προσθέτετε τη ζάχαρη. Κάνετε μια λακκούβα στο αλεύρι και προσθέτετε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το μείγμα της μαγιάς. Ρίχνετε το νερό και ζυμώνετε δυνατά μέχρι να έχετε μια απαλή ζύμη (5-7 λεπτά περίπου).

Βάζετε τη ζύμη σε μπολ, σκεπάζετε με μεβράνη και την αφήνετε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου μία ώρα.

Στη συνέχεια κόβετε μικρά κομμάτια από το ζυμάρι και τα πλάθετε σε μακρόστενα κορδόνια. Τα βουτάτε γρήγορα σε ένα μπολ με νερό και μετά τα βάζετε μέσα στο σουσάμι (ή όποιον άλλο σπόρο επιλέξετε).

Τα τοποθετείτε σε λαμαρίνα με λαδόκολα και ψήνετε στον αέρα για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Μόλις τα βγάλετε από το φούρνο κι ενώ είναι ακόμα ζεστά, αν θέλετε τα κόβετε στη μέση με ένα μαχαίρι.