Συνταγή για πεντανόστιμη πίτα με βερίκοκα

Υ λ ι κ ά

⇒ 2 φύλλα σφολιάτας

⇒ 4 φλιτζάνια φρέσκα βερίκοκα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε μικρά κομματάκια

⇒ 1 ½ κούπα ζάχαρη

⇒ 3 κουτ. γλυκού κορν φλάουερ ή νισεστέ

⇒ 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα

⇒ 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

Ε κ τ έ λ ε σ η

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Ανακατεύετε τα βερίκοκα με τη ζάχαρη, το κορν φλάουερ, την κανέλα και το αλάτι.

Βάζετε το ένα φύλλο σφολιάτας σε βουτυρωμένη φόρμα για τάρτα κι απλώνετε να καλύψετε και τα πλαϊνά της φόρμας. Ρίχνετε τη γέμιση. Κόβετε το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας σε λωρίδες. Τοποθετείτε κάθετα και οριζόντια, ώστε να καλύψετε την επιφάνεια της πίτας. Ψήνετε για 50 – 55 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Συνοδεύεται ιδανικά με παγωτό βανίλια!