Συνταγή για πιροσκί

0
2911

Υλικά

⇒ 30 γραμμάρια μαγιά
⇒ ½ ποτήρι χλιαρό νερό
⇒ ½ ποτήρι χλιαρό γάλα
⇒ 1 ½ κ.γ. ζάχαρη
⇒ 1 κ.γ. αλάτι
⇒ 2 κουταλιές βούτυρο
⇒ 2 αυγά
⇒ 750 γραμμάρια αλεύρι (περίπου 3 ποτήρια)
⇒ λουκανικάκια
⇒ 1 φλιτζανάκι λάδι
⇒ ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Διαλύετε τη μαγιά σε μισό ποτήρι χλιαρό νερό. Προσθέτετε το χλιαρό γάλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο και τα αυγά χτυπημένα. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε τρία ποτήρια αλεύρι ζυμώνοντας καλά. Όταν γίνει μια λεία και ελαστική ζύμη, όχι πολύ σφιχτή, την σκεπάζετε μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Μετά ζυμώνετε να φύγει ο αέρας και τη χωρίζετε σε μικρά κομμάτια, τα κάνετε μπαλάκια και τα σκεπάζετε να φουσκώσουν γύρω στα 15 λεπτά.

Στη συνέχεια ανοίγετε κάθε μπαλάκι ζύμης, βάζετε στη μέση το λουκανικάκι και το πλάθετε να κλείσει. Μόλις γεμίσετε όλα τα πιροσκί, τα σκεπάζετε με πετσέτα και τα αφήνετε να φουσκώσουν για τελευταία φορά. Βάζετε σε κατσαρόλα μπόλικο ηλιέλαιο και τηγανίζετε. Πριν σερβίρετε, ακουμπήστε τα σε χαρτί κουζίνας που θα στραγγίξει τα περιττά λάδια.