Υλικά

⇒ ένα ματσάκι σπαράγγια

⇒ τέσσερα αυγά

⇒ λίγο λάδι (περίπου 3 κουτ. της σούπας)

⇒ αλάτι και πιπέρι

⇒ 5 φέτες ντομάτα (προαιρετικά)

⇒ σύγκλινο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε νερό που βράζει ρίχνετε τα σπαράγγια για 2 λεπτά. Τα σουρώνετε καλά και τα στεγνώνετε σε μια πετσέτα. Βάζετε λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε ελαφρά το σύγκλινο και τα σπαράγγια. Χτυπάτε τα αυγά με το αλάτι και το πιπέρι και τα προσθέτετε στο τηγάνι. Βάζετε από πάνω τις φέτες ντομάτας και τηγανίζετε για 3 λεπτά. Γυρίζετε την ομελέτα με τη βοήθεια ενός πιάτου και ψήνετε κι από την άλλη πλευρά.