Υλικά

⇒ 2 κούπες καρότο (τριμμένο στο μπλέντερ)

⇒ 4 αυγά

⇒ δύο κούπες ζάχαρη

⇒ 1/3 κ.γ. γαρίφαλο σε σκόνη

⇒ 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη

⇒ 1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη

⇒ 2 βανίλιες ή εκχύλισμα βανίλιας

⇒ 1 και 1/4 κούπας ηλιέλαιο

⇒ ξύσμα από 1 πορτοκάλι

⇒ 2 κούπες αλεύρι

⇒ 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

⇒ 1 κ.γ. σόδα

⇒ 1 κ.γ. αλάτι

⇒ μία χούφτα καρύδια

⇒ λίγες σταφίδες (προαιρετικά)

⇒ ζάχαρη άχνη (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα, προσθέτετε το καρότο, το σπορέλαιο, το ξύσμα από το πορτοκάλι και τα ανακατεύετε να ενωθούν.

Ρίχνετε στο αλεύρι το μπέικιν, τη σόδα, τα καρύδια (και τις σταφίδες), τις βανίλιες και τα μπαχαρικά. Προσθέτετε το μείγμα με το αλεύρι σε εκείνο των αυγών και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Ρίχνετε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνετε για περίπου μία ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (στον αέρα).

Μόλις κρυώσει το κέικ, το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.