Συνταγή για τυροπιτάκια και λουκανικοπιτάκια κουρού

0
2523

Ζύμη

⇒ 1 κεσεδάκι γιαούρτι
⇒ 1 κεσεδάκι ηλιέλαιο
⇒ 1 κουτ. σούπας μαργαρίνη
⇒ 1 κουτ. γλυκού μπέικιν
⇒ 500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
⇒ λίγο αλάτι

Γέμιση

⇒ 400 γραμμ. τυρί φέτα
⇒ 2 αυγά
⇒ πιπέρι
⇒ λουκανικάκια

Εκτέλεση

Βάζετε το γιαούρτι σε ένα μπολ και προσθέτετε το λάδι, τη μαργαρίνη, το αλάτι, το μπέικιν και το αλεύρι. Ζυμώνετε μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη.
Σε ένα άλλο μπολ ετοιμάζετε τη γέμιση, ανακατεύοντας το τυρί με τα αυγά.
Τοποθετείτε ένα κομμάτι ζύμης ανάμεσα σε δύο κομμάτια λαδόκολλας και το ανοίγετε με έναν πλάστη σε φύλλο.
Κόβετε με ένα πιατάκι του καφέ στρογγυλά φυλλαράκια και βάζετε στο κέντρο ένα κουταλάκι του καφέ από τη γέμιση.
Τοποθετείτε τα τυροπιτάκια σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20 με 25 λεπτά στον αέρα.