Συνταγή (με έξυπνο tip) για την πιο νόστιμη σπιτική πίτσα που φάγατε ποτέ!

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

⇒ 5 κουτ. σούπας λάδι

⇒ 1 κούπα χλιαρό νερό

⇒ 330 ml σόδα

⇒ 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη

⇒ 2 κουτ. γλυκού αλάτι

⇒ 1,5 φακελ. ξηρή μαγιά

⇒ 1 κ. αλεύρι (κρατήστε περίπου 2 χούφτες)

Για τη σάλτσα ντομάτας

⇒ 2 ποτήρια τριμμένη ντομάτα

⇒ 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

⇒ 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

⇒ 3 κουτ. σούπας λάδι

⇒ 2 κουτ. σούπας κέτσαπ

⇒ λίγο κύμινο

⇒ λίγη ρίγανη

⇒ αλάτι

⇒ πιπέρι

⇒ φύλλα βασιλικού (προαιρετικά)

Τα υπόλοιπα υλικά (είδος τυριού – αλλαντικών, πιπεριές, μανιτάρια κλπ) ποικίλλουν ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαλύετε τη μαγιά στο χλιαρό νερό, προσθέτετε τη ζάχαρη, μία κουταλιά της σούπας αλεύρι κι αφήνετε να δράσει για 10 λεπτά. Ρίχνετε το λάδι και το αλάτι στο αλεύρι, προσθέτετε την αφρισμένη μαγιά και το κουτάκι σόδα. Ζυμώνετε δυνατά για 5 λεπτά. Σκεπάζετε τη ζύμη και την αφήνετε σε ζεστό μέρος για μία με μιάμιση ώρα να φουσκώσει. (Η ζύμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για πεϊνιρλί. Αν δεν θέλετε να την χρησιμοποιήσετε όλη, μπορείτε να την καταψύξετε ανοιγμένη σε ταψάκι).

Εντωμεταξύ φτιάχνετε τη σάλτσα ντομάτας. Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι με το σκόρδο στο λάδι και προσθέτετε τριμμένες ντομάτες και το κέτσαπ. Αλατοπιπερώνετε, αρωματίζοντας με μία πρέζα κίμινο, τη ρίγανη και ολόκληρα τα φυλλαράκια βασιλικού. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία κι αφήνετε να μαγειρευτεί για περίπου 20 λεπτά, έως ότου εξατμιστεί το νερό της σάλτσας.

Όταν όλα είναι έτοιμα, ανοίγετε με τα χέρια το ζυμάρι σε λαδωμένο ταψί με λεπτό πάτο. Απλώνετε τη σάλτσα προσέχοντας να πάει παντού και από πάνω τοποθετείτε τα υλικά της αρεσκείας σας.

Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, πάνω-κάτω στις αντιστάσεις (το ταψί στην τελευταία θέση χαμηλά) για 20 λεπτά στους 200 με 220 βαθμούς ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου σας.