Σύσκεψη για τον απολογισμό του Περιφερειακού Συνεδρίου της Πελοποννήσου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου υπό τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη με σκοπό τον απολογισμό των προγραμματισμένων δράσεων που προέκυψαν από τις εργασίες του περιφερειακού συνεδρίου της Πελοποννήσου, το οποίο έλαβε χώρα στις 26 και 27 Φεβρουαρίου στην Τρίπολη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Αθανάσιος Βούρδας, ο γγ Υποδομών Γιώργος Δέδες, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και η αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Υποδομών, Δικτύων και Περιβάλλοντος Ντίνα Νικολάκου. Επίσης συμμετείχε ως εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών ο Μαρίνος Ρουσιάς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομάδας παρακολούθησης των δράσεων των περιφερειακών συνεδρίων, προκύπτει ότι το 23% των αυτοτελών δράσεων έχουν υλοποιηθεί σε ποσοστό 100%, ενώ το 50% των αυτοτελών δράσεων έχουν υλοποιηθεί σε ποσοστό άνω του 40%. Ωστόσο συμφωνήθηκε η περαιτέρω επιτάχυνση όλων των δράσεων προκειμένου το επόμενο διάστημα αυτές να έχουν ολοκληρωθεί στο σύνολό τους.

Η σημερινή συνάντηση εργασίας ήταν η πρώτη από τις προγραμματισμένες συναντήσεις της κυβέρνησης με τις Περιφέρειες σε μια προσπάθεια να υλοποιηθούν όλες οι αναπτυξιακές δράσεις που προγραμματίστηκαν στα περιφερειακά συνέδρια.