“Σώμα με σώμα” στην Κινηματογραφική Λέσχη Μονεμβασίας

0
343
Rust and bone

Rust and boneΤη γαλλική ταινία «Σώμα με σώμα» (Rust and bone) θα προβάλει αυτό το σαββατοκύριακο 8 και 9 Μαρτίου στις 20.00′, η Κινηματογραφική Λέσχη Μονεμβασίας.

Πρόκειται για την ιστορία του Αλί, που μαζί με τον πεντάχρονο γιο του Σαμ, χρεωκοπημένος και χωρίς φίλους, αναζητά καταφύγιο στο σπίτι της αδερφής του στην Αντίμπ της νότιας Γαλλίας. Εκεί ο Αλί πιάνει δουλειά ως πορτιέρης σε ένα τοπικό night club. Μετά από έναν καβγά, γνωρίζει τη Στεφανί, μια γοητευτική εκπαιδεύτρια φαλαινών, και της δίνει το τηλέφωνό του. Μια μέρα, ο Αλί δέχεται ένα τηλεφώνημα από τη Στεφανί, όταν όμως τη συναντά ξανά, τη βρίσκει καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι. Έχει χάσει και τα δύο της πόδια σε ένα τρομερό δυστύχημα. Μαζί έχουν χαθεί και τα όνειρά της. Ο Αλί θα τη βοηθήσει να τα ξανακερδίσει.

Σκληρός ρεαλισμός και μελόδραμα «συγκρούονται» σε ένα γεμάτο ένταση ερωτικό δράμα, που αποτελεί εξαιρετική στιγμή του γαλλικού κινηματογράφου. Η Marion Cotillard εντυπωσιάζει γι’ ακόμη μία φορά, σε έναν ρόλο-ερμηνευτική πρόκληση, υποστηριζόμενη επάξια από το δυναμικό παρτενέρ της Matthias Schoenaerts.