Τα παιδιά μαθαίνουν παίζοντας την αξία της σωστής διατροφής

0
1358

Το γραφείο του διατροφολόγου Παναγιώτη Μπασουράκου πρόκειται να επισκεφτούν την ερχόμενη εβδομάδα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής (16 Οκτωβρίου) νήπια και μαθητές εκπαιδευτικών μονάδων, προκειμένου να ενημερωθούν υπεύθυνα για τον κόσμο της διατροφής.

Μέσα από το παιχνίδι και τη συζήτηση τα παιδιά θα μάθουν όσα τους χρειάζονται ώστε να θέσουν γερές βάσεις για τη σωστή ανάπτυξη και την υγεία τους στη μετέπειτα ζωή τους ως ενηλίκων. Ενδεικτικά, θα ακούσουν για τη διατροφική πυραμίδα και τις ομάδες τροφίμων, θα συζητήσουν για τα φρούτα και λαχανικά του φθινοπώρου, θα κατασκευάσουν τις δικές τους πυραμίδες διατροφής και θα παίξουν ομαδικό παιχνίδι-παζλ με φαγητά.

Επισημαίνοντας την αξία της σωστής διατροφής στην παιδική ηλικία, ο Π. Μπασουράκος απευθύνει ανοικτό κάλεσμα σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων να προγραμματίσουν ανάλογες ενημερωτικές επισκέψεις στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο για παιδιά και μαθητές.


Ο Παναγιώτης Μπασουράκος είναι BSc, BSc, MSc, Phdc πτυχιούχος διαιτολόγος – διατροφολόγος με μετεκπαίδευση πάνω στη Διατροφή, την Υγεία & τον Τρόπο Ζωής (London South Bank University). Είναι υπ. διδάκτορας στη Σχολή Ανθρώπινης Κίνησης & Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Τηλέφωνα επικοινωνίας 27310 25181 & 6942548320, e-mail [email protected].