2ος Καστόρειος Ημιμαραθώνιος Ταϋγέτου στις 21/12

2os Kastoreios Hmimarathonios Taygetou

Η διεξαγωγή του 2ου Καστόρειου Ημιμαραθωνίου Ταϋγέτου θα γίνει την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου. Η διοργάνωση ανήκει στην τοπική κοινότητα Καστορείου του δήμου Σπάρτης, υπό την αιγίδα του Αθλητικού Οργανισμού του δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

Για τον αγώνα μίλησαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής σε εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ ο πρόεδρος της ΤΚ Καστορείου και της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Γιώργος Οικονομάκης, καθώς και ο αντιπρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού κ. Μιχάλης Καλομοίρης.

Όπως έγινε γνωστό, οι φετινές συμμετοχές ξεπέρασαν τις 700 (αριθμός υπερδιπλάσιος της αντίστοιχης περσινής διοργάνωσης), γεγονός που ενισχύει την προσπάθεια των διοργανωτών να ενταχθεί μελλοντικά ο εν λόγω αγώνας στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασσικού Αθλητισμού (IAAF). Για τον σκοπό άλλωστε αυτό, θα γίνει επίσημη ηλεκτρονική χρονομέτρηση, με τσιπ στο πόδι των δρομέων. Εάν επιτευχθεί η ένταξη στο καλεντάρι της IAAF, θα υπάρξει συνδρομή συμμετοχής, οπότε ο δήμος θα απαλλαγεί από τα οργανωτικά έξοδα, που φέτος ανήλθαν σε 4500 ευρώ.

Ο κ. Οικονομάκης μίλησε για τις εκδηλώσεις που ξεκινούν από την παραμονή (20/12), με φιλοξενία όσων αθλητών επιθυμούν δωρεάν στα σχολεία της περιοχής, προσφορά τσίπουρου και τοπικών εδεσμάτων, αλλά και μουσική εκδήλωση υποδοχής στο Καστόρι.

Αναλύοντας τα του αγώνα (λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε εδώ), ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής διευκρίνισε ότι υπάρχει πρόβλεψη για την ασφαλή συμμετοχή των δρομέων (ασθενοφόρο ΕΚΑΒ, στελέχωση του κέντρου υγείας, πυροσβεστικό όχημα με διασώστες, ασύρματη επικοινωνία σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης), ενώ προσκάλεσε το κοινό να γνωρίσει με την ευκαιρία του αγώνα το Καστόρι και όλους τους βόρειους δήμους.

Ο κ. Καλομοίρης από την πλευρά του υπογράμμισε τη σημασία του 2ου Καστόρειου Ημιμαραθωνίου από αθλητική, κοινωνική και εθελοντική άποψη, μην παραλείποντας να σταθεί και στα οικονομικά και τουριστικά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή.

Όπως σημείωσαν οι δύο ομιλητές, το μόνο που δεν μπορεί να προβλεφθεί είναι οι καιρικές συνθήκες, ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει εναλλακτική διαδρομή, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.