Την προστάτιδά της Παναγία Χρυσαφίτισσα τίμησε η Μονεμβάσια

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, γιόρτασε η Μονεμβάσια, χθες Δευτέρα του Θωμά, την πολιούχο και προστάτιδα του τόπου Παναγία Χρυσαφίτισσα, στον ομώνυμο ναό του Κάστρου.

Την Κυριακή 23 Απριλίου, παραμονή της εορτής, τελέστηκε μέγας πολυαρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του θεοφιλεστάτου επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, συγχοροστατούντος του παναγιωτάτου μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου. Εν συνεχεία τελέστηκε η ιερά παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο και ακολούθησε ιερά αγρυπνία μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Χθες νωρίς το πρωί μεταφέρθηκε η ιερά εικόνα της Παναγίας στον ιερό μητροπολιτικό ναό Ελκομένου Χριστού, όπου εψάλη ο όρθρος και στη συνέχεια τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, στο οποίο προεξήρχε ο κ. Ευστάθιος συλλειτουργούντος του κ. Αντωνίου.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας της Χρυσαφίτισσας στις δρομικές και καλντερίμια της βυζαντινής καστροπολιτείας, με κατάληξη στον ιερό ναό Ελκομένου Χριστού, όπου ο σεβασμιώτατος ευλόγησε την πλειάδα των ευλαβών πιστών και ευχαρίστησε όλους για τη συμμετοχή τους στην εορτή.

πηγή: monemvasianews.gr
φωτό: Δημήτρης Σιάχος