Τη Δεύτερα η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

0
99
Perifereiako Symvoulio

Perifereiako Symvoulio

Η δεύτερη τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου και ώρα 5.30′ το απόγευμα, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης, με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Επερώτηση του περιφερειακού σύμβουλου κ. Παναγιώτη Αλευρά με θέμα “Στερέωση βραχωδών πρανών και θεμελίωση των τειχών του Κάστρου Κυπαρισσίας”.

2. Επερώτηση του περιφερειακού σύμβουλου κ. Νίκου Γόντικα με θέμα “Μέτρα για την επικίνδυνη για το λαό κατάσταση με τα απορρίμματα του δήμου Τρίπολης”.

3. Έγκριση των όρων της πρόσκλησης Νο GR02.03 και έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην υποβολή πρότασης στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2009 – 2014 (ΧΜ ΕΟΧ 2009 – 2014). Εισηγήτρια η αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου.

4. Έγκριση 2 της αναμόρφωσης προϋπολογισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οικονομικού έτους 2015. (Άγγελος Παπαγγελόπουλος)

5. Γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου με τίτλο “Προσωρινή αποθήκευση αποβλήτων λιπαντικών ελαίων της εταιρείας Αφοί Χατζηαναστασίου ΟΕ, που βρίσκεται στη θέση με τοπωνύμιο «Αρκούδα» της ΤΚ Μουλκίου της ΔΕ Σικυωνίων του Δ. Σικυωνίων”. (Κωνσταντίνα Νικολάκου και Πελοπίδας Καλλίρης)

6. Γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ του έργου με τίτλο “Αιολικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) ισχύος 11,5 MW και τα συνοδά έργα αυτού κατά μήκος της κορυφογραμμής του όρους Αδέρες στους δήμους Τροιζηνίας ΠΕ Νήσων Περιφέρειας Αττικής και δήμου Ερμιονίδας ΠΕ Αργολίδας”. (Κων/να Νικολάκου και Αναστάσιος Χειβιδόπουλος)

7. Γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ για την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Αθικίων της ΔΕΥΑ Κορίνθου 2,5 χλμ του οικισμού Αθικίων στη ΔΚ Αθικίων ΔΕ Σαρωνικού Δ. Κορινθίων ΠΕ Κορινθίας. (Κων/να Νικολάκου και Πελοπ. Καλλίρης)

8. Γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ του έργου με τίτλο “Αναβάθμιση σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας Vodafon-Panafon ΑΕΕΤ στον οποίο πραγματοποιείται από κοινού χρήση κατασκευής κεραίας με την εταιρεία Wind Hellas Τηλεπικοινωνίες ΑΕΒΕ με κωδικό θέσης ΦΕΝΕΟΣ 1002931 στη θέση ύψωμα Στρογγυλοβούνι ΤΚ Αρχαίας Φενεού Δ. Σικυωνίων ΠΕ Κορινθίας”. (Κων/να Νικολάκου και Πελοπ. Καλλίρης)

9. Γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ του έργου με τίτλο “Σταθμός βάσης κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας ΟΤΕ ΑΕ με κωδικό θέσης Χανι Κανατα Α/Δ-0040159 που βρίσκεται στην ΤΚ Μελιγούς του δήμου Βόρειας Κυνουρίας ΠΕ Αρκαδίας”. (Κων/να Νικολάκου και Ευάγγελος Γιαννακούρας)

10. Γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ του έργου με τίτλο “Σταθμός βάσης σταθερής τηλεφωνίας της εταιρείας ΟΤΕ ΑΕ με κωδικό θέσης Χρυσοβίτσι Π/Κ-0040095 που βρίσκεται στην ΤΚ Τσελεπάκου της ΔΕ Φαλάνθου του δήμου Τρίπολης ΠΕ Αρκαδίας”. (Κων/να Νικολάκου και Ευάγ. Γιαννακούρας)

11. Γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ για την εκμετάλλευση λατομείου μαρμάρων των Ευάγγελου Δ. Γαλάνη & Μιχαήλ Α. Γαλάνη σε δημόσια δασική έκταση 64.334 τμ στη θέση «Μπογικαίικα» ΤΚ Δήμαινας ΔΕ Επιδαύρου δήμου Επιδαύρου ΠΕ Αργολίδας. (Κων/να Νικολάκου και Αναστ. Χειβιδόπουλος)

12. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του δήμου Τριφυλίας για την υλοποίηση της μελέτης «Βελτίωση – συντήρηση δρόμου Κεφαλληνού – Καλογέρεσι». (Ελένη Αλειφέρη)

13. Έγκριση παγίων κατ’ αποκοπή χορηγημάτων καθαριότητας Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αργολίδας, για το έτος 2015. (εξ αναβολής). (Αναστ. Χειβιδόπουλος)

14. Έγκριση ένταξης νέων έργων στο Τεχνικό Πρόγραμμα ΚΑΠ ΠΕ Αρκαδίας. (εξ αναβολής). (Ευάγ. Γιαννακούρας)