“…Του Πονηρού του Βλάχου”

Poulokefalos Giwrgos

γράφει ο πολιτικός μηχανικός Γιώργος Πουλοκέφαλος


Αν γιόρταζαν όλοι οι ανθρώπινοι χαρακτήρες, προχθές θα ήταν η ονομαστική του «Βλάχου του πονηρού»! «Κινητή εορτή», βέβαια, που επανέρχεται κατά βούληση και μας εμπλουτίζει το εορτολόγιο! Εκεί όπου απαιτείται προσχηματικά από την περίσταση έχει και την πανηγυρική της!

Πολύπρακτη βέβαια θεατρική παράσταση αλλά με σημασία.
Επιτέλους, σκέπτεσαι, ό,τι κακοπεράσαμε κακοπεράσαμε! Αν σε αυτόν τον τόπο κάνουμε τη διαστημική πύλη της Καλαμάτας, το αεροδρόμιο της Τρίπολης και επανεκκινήσουμε το σιδηρόδρομο της Πελοποννήσου, σωθήκαμε!

Το μουσείο της Σπάρτης δεν κολλάει εδώ, αυτό ανήκει σε άλλο εορτολόγιο! Είναι και αυτή «κινητή εορτή», αλλά εορτάζεται κάθε προεκλογική περίοδο, όταν έχουμε εκλογές για την αυτοδιοίκηση!

Όλα αυτά τα έργα και άλλα ακόμη της προχθεσινής συνάντησης, κοστολογημένα, ξεπερνούν τα 550 εκατομμύρια ευρώ! Και αναρωτιέται κανείς, υπάρχουν αυτοί οι πόροι;
Βεβαίως αποδεδειγμένα και δεν υπάρχουν! Τότε γιατί λέγονται;

Αυτά τα «βαθυστόχαστα έργα» αποτελούν μέρος από το ντεπό… των ιδεών του Πέτρου! Είναι τα πυροτεχνήματα που κατά καιρούς έχουν ειπωθεί για εσωτερική κατανάλωση και μόνον! Δεν έχουν κανένα περιεχόμενο, καμία ωριμότητα και δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν!

Γιατί σε μια χώρα φτωχευμένη που την έχουν γονατίσει τα μνημόνια, που κάνει αγώνα επιβίωσης ο λαός της, το μόνο που της έλειπε τώρα είναι το κοσμοδρόμιο της Καλαμάτας!!! Αυτό μπορεί να το ισχυρίσθηκε ο εξαίρετος επιστήμονας Περικλής Παπαδόπουλος στα πρώτα «Ναυαρίνεια» του Πέτρου το 2012, τότε που προσπαθούσε να αποκτήσει επαφή με τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά μίλησε για δυνητική επένδυση με άλλες προϋποθέσεις και για άλλες εποχές!

Όσο για το αεροδρόμιο της Τρίπολης, επίσης ούτε αυτό μπορεί να προχωρήσει, αφού πρώτον έχει λήξει η σύμβαση του υπουργείου Άμυνας και δεύτερον αφού απαιτείται νέος διάδρομος που πρέπει να κατασκευασθεί σε στροφή σε σχέση με τον σημερινό κατά 10 μοίρες! Άρα επί της ουσίας απαιτείται νέο αεροδρόμιο! Με τι παράδες Πέτρο;

Τέλος, όσον αφορά στην επανεκκίνηση του σιδηρόδρομου, αυτό πώς θα επισυμβεί; Αρκεί μόνον μία ανακοίνωση σε κάποιο συνέδριο της Ζυρίχης;

Για όλα αυτά τα βαρύγδουπα έργα δεν υπάρχει καμία μελέτη, καμία επακριβής κοστολόγηση, κανένα χρονοδιάγραμμα! Μόνον δελτία τύπου -και με φωτογραφία παρακαλώ- στο υπουργείο και με τον υπουργό που μέχρι προχθές το Αββαείο της Εθνάρχου Μακαρίου αποκαλούσε περιοδεύοντα θίασο και γυρολόγο!

Ο πονηρός ο Πέτρος, όμως, που γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι τα πυροτεχνήματά του είναι απραγματοποίητα, πέταξε την μπάλα για μια ακόμη φορά στην εξέδρα! Θα έχει τον αντίλογο στο μέλλον, όταν του πει κάποιος ότι μας έταζες «μούφες» με τα ιμιτασιόν οράματά σου!
Εγώ ήθελα, αλλά δεν μου τα χρηματοδότησε το υπουργείο θα πει!
Και αυτό νομίζει ότι θα είναι το εύπεπτο πρόσχημα!
Πού είσαι Μακιαβέλι να μας οριοθετήσεις τον σύγχρονο «Ηγεμόνα» σου!