«Το Κεφάλαιο» στην Κινηματογραφική Λέσχη Μονεμβασίας

0
140
Le Capital

Le Capital

Τη γαλλική ταινία “Το Κεφάλαιο” (Le Capital), σε σκηνοθεσία Κώστα Γαβρά, θα προβάλει αυτό το σαββατοκύριακο 15 και 16 Μαρτίου στις 20.00′ η Κινηματογραφική Λέσχη Μονεμβασίας.

Ο Μαρκ Τουρνέιγ είναι ένας ευτυχισμένος οικογενειάρχης. Η καριέρα του απογειώνεται, όταν αναλαμβάνει τη διεύθυνση σε μια από τις πιο ισχυρές τραπεζικές μονάδες της Ευρώπης. Το γεγονός αυτό τον τοποθετεί αυτόματα στο επίκεντρο των γεγονότων του διεθνούς χρηματοτραπεζικού συστήματος. Εκεί καλείται να παλέψει και να βγει νικητής σε μια αρένα όπου οι κανόνες αλλάζουν ανάλογα με τους δείκτες των χρηματιστηρίων. Ο φιλόδοξος Μαρκ θα ανέλθει με την ίδια ευκολία και στα σαλόνια μιας μοντέρνας αριστοκρατίας, τα εύσημα της οποίας είναι η οικονομική κυριαρχία και η εξουσία. Σε ένα σύστημα που καταρρέει, ένας άνθρωπος θα προσπαθήσει να αναρριχηθεί.

Ο Κώστας Γαβράς, επιστρατεύοντας σασπένς και χιούμορ σε ένα σκηνοθετημένο με νεύρα οικονομικό θρίλερ, ασκεί δηλητηριώδη κριτική στο διεθνές οικονομικό σύστημα και αποκαλύπτει τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά των υποκινητών της απανταχού εξουσίας και της οικονομικής τρομοκρατίας.