Αγώνας δρόμου στη μνήμη του Οσίου Νίκωνος

dromeis

Με σύνθημα “Τιμούμε τον πολιούχο μας – βοηθάμε τον συνάνθρωπό μας”, το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, ο Δήμος και ο δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός προκηρύσσουν τον 1ο Φιλανθρωπικό Αγώνα Δρόμου στη μνήμη του Οσίου Νίκωνος “του Μετανοείτε”.

Η εκκίνηση του αγώνα (Κυριακή 22 Νοεμβρίου, 11.00′ πμ) θα δοθεί από τη φερόμενη Βασιλική του Αγίου Νίκωνος στην ακρόπολη της αρχαίας Σπάρτης, και η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι αρχαία ακρόπολη – Τριακοσίων – Λυσάνδρου – Άγιδος – Όθωνος Αμαλίας – Αγίου Νίκωνος, με τερματισμό στην εκκλησία του αγίου Νίκωνα. Η απόσταση είναι 2.600 μέτρα.

diadromi front

Πάνω στη διαδρομή θα υπάρχουν διασώστες, ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα κατά τη διάρκεια του αγώνα, όπου και όποτε χρειαστεί.

Κατηγορίες αγοριών – κοριτσιών

– Γεννημένοι από το 2004 και μετά (δημοτικό)

– Γεννημένοι από το 2001 έως και το 2003 (γυμνάσιο)

– Γεννημένοι από το 1998 έως και το 2000 (λύκειο)

– Γεννημένοι από το 1999 και πριν (άνω των 18).

Για τη συμμετοχή κάθε αθλητή ή αθλήτριας κάτω των 18 ετών, την έγκριση δίνει ο γονέας.

Έπαθλα και δώρα

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα. Μετάλλια θα απονεμηθούν στους τέσσερις πρώτους άνδρες και στις τέσσερις πρώτες γυναίκες κάθε κατηγορίας.

Δηλώσεις συμμετοχής

Καρτελάκια θα δίνονται από τη Δευτέρα 9/11 στον Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Σπάρτης (ώρες 9.00′ – 15.00′) , στον ιερό ναό του αγίου Νίκωνος (ώρες 8.00′ – 12.00′ και 17.00′ – 18.00′) και στο χώρο της εκκίνησης μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.

Φιλανθρωπική προσφορά

Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες κατά την εγγραφή τους να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας, προκειμένου να δοθούν σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη (για παράδειγμα ένα κουτί γάλα, ένα πακέτο ζάχαρη, συσκευασμένα τρόφιμα κ.ά.).

Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα της Κυριακής 22/11 εντός του ιερού ναού Οσίου Νίκωνος, κατά τη διάρκεια του εσπερινού της ενθρονίσεως της εικόνας του οσίου, παρουσία του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη κ. Ευσταθίου.