Φτιάξτε μόνοι σας την πιο εύκολη Κις Λορέν

0
474

Σ Υ Σ Τ Α Τ Ι Κ Α

Για τη ζύμη

⇒ 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

⇒ 125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη

⇒ 3 με 4 κουταλιές σούπας κρύο νερό

 

Για τη γέμιση

⇒ 250 γρ. κασέρι

⇒ 250 γρ. έμμενταλ ή γκούντα

⇒ 200 γρ. ψιλοκομμένο μπέικον

⇒ 3 αυγά

⇒ 250 ml κρέμα γάλακτος

⇒ μανιτάρια

⇒ πιπεριές

⇒ ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι (προαιρετικά)

⇒ πιπέρι

 

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η

Ρίχνετε σε λεκανάκι το αλεύρι και προσθέτετε το βούτυρο σε μικρά κυβάκια. Τρίβετε με τα χέρια σας το αλεύρι με το βούτυρο, μέχρι να έχετε μια ζύμη όλο τρίμματα. Προσθέτετε κουταλιά-κουταλιά το κρύο νερό και ζυμώνετε μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια. Την τυλίγετε με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για μία ώρα.

Στη συνέχεια στρώνετε τη ζύμη σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα. Σωτάρετε σε τηγάνι το μπέικον, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα μανιτάρια, πιπερώνετε και καλύπτετε μ’ αυτά τον πάτο της ταρτιέρας. Βάζετε από πάνω τα τριμμένα τυριά.

Μετά χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και τα ρίχνετε πάνω από τα τυριά.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 30 λεπτά.