Χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι

0
398

xalvas simigdalenios

Για γλυκό, πέρα από τον κλασσικό παραδοσιακό χαλβά με το ταχίνι, μπορείτε να προσφέρετε έναν πεντανόστιμο σιμιγδαλένιο χαλβά με πορτοκάλι, που είναι και της εποχής!

Υλικά:
4 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια σιμιγδάλι χονδρό ή 1 χονδρό και 1 ψιλό
1 ποτήρι λάδι
1 ξύλο κανέλλας
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
½ φλ. αμύγδαλο καβουρντισμένο
(για πιο έντονο άρωμα πορτοκαλιού μπορείτε να αντικαταστήσετε μία κούπα νερό στο σιρόπι με χυμό πορτοκαλιού)

Εκτέλεση:
Τσιγαρίζετε το σιμιγδάλι στο λάδι μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα (προσοχή να μην καεί).
Βάζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και βράζετε για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει.
Ρίχνετε με προσοχή το σιρόπι στον χαλβά και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
Το βάζετε σε φόρμα ή πυρέξ και το αφήνετε να κρυώσει.