“Χείλων”: Παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους ο πρόεδρος Χάρης Βασιλάκος

Επιστολή του παραιτηθέντος προέδρου της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας “Χείλων ο Λακεδαιμόνιος”, Χάρη Βασιλάκου:

“Αξιότιμοι κύριοι,
διά της παρούσης, σας γνωρίζω ότι προσωπικοί λόγοι δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω τη θητεία μου στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας και ως εκ τούτου υποβάλλω την παραίτησή μου.

Απετέλεσε τιμή για εμένα η συμμετοχή μου σ΄ ένα διοικητικό σχήμα το οποίο κατάφερε εντός οκτώ μηνών να διοργανώσει έντεκα παρουσιάσεις βιβλίων, μία βραδιά ποίησης, ένα βιωματικό και επιμορφωτικό σεμινάριο για το παραμύθι με το Δημήτρη Αβούρη σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Λακωνίας, έναν διαγωνισμό ζωγραφικής & ποίησης, δύο καλλιτεχνικές εκθέσεις και την παρουσίαση του Ημερολογίου, το οποίο κόσμησαν έργα μελών της Ένωσης. Παράλληλα, δημιούργησε το Κέντρο Σπαρτιατικών Μελετών, από το οποίο προέκυψε ένα ιδιαίτερα αξιόλογο υλικό, που παρουσιάστηκε σε επτά συναντήσεις. Τέλος, συμμετείχε με το καλλιτεχνικό τμήμα σε εκδήλωση με θέματα τον πόλεμο και την προσφυγιά, προέβη σε εγγραφή νέων μελών, επιδίωξε συνεργασίες και λειτούργησε με βασικό άξονα την εξωστρέφεια.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου -ξεκινώντας από τις κυρίες- Άννα Ζήτη, Ουρανία Μπούρτζινου, Ελένη Τζικάκου και φυσικά τον κ. Τάσο Βεκράκο, τον κ. Γεώργιο Δημακόγιαννη και τον κ. Δημήτρη Διαμαντάκο για τη μέχρι σήμερα συνεργασία. Εύχομαι καλή συνέχεια κι επιτυχία στη νέα διοικητική σύνθεση.

Ευχαριστώ τον πρώην πρόεδρο της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας, κ. Βασίλη Βλαχάκο.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο δήμαρχο Σπάρτης κ. Βαλιώτη, την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα, την πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού του Δήμου Σπάρτης κ. Γαλανοπούλου, τον διευθυντή της Βιβλιοθήκης Σπάρτης κ. Κώστα Τζανετάκο, την κ. Αγγελική Αργειτάκου, υπεύθυνη του Κέντρου Σπαρτιατικών Μελετών της ΕΠΔΛ, και τον κ. Νίκο Καρμοίρη για τη συνολική τους στήριξη.

Τέλος, θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή ευγνωμοσύνη μου προς τα μέλη της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας «Χείλων ο Λακεδαιμόνιος», για τη συνεργασία που είχαμε. Γνώρισα όμορφους ανθρώπους, απέκτησα νέους φίλους και στο μέτρο που μου αναλογεί παραμένω στη διάθεσή τους για οποιαδήποτε βοήθεια μπορώ να προσφέρω”.